Gemeente Harlingen


scholtes & janssens

Koffieconcert pianoduo Scholtes & Janssens

Op zondag 10 april 2011 om 12.00u vindt er in de Doopsgezinde Kerk, Zoutsloot 50 in Harlingen, een koffieconcert plaats door het pianoduo Scholtes & Janssens.Zij spelen vierhandig werken van Mozart, Ravel en Rachmaninov.

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag zijn zij één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie.

Beiden studeerden in de Jong Talent Klas van het Brabants Conservatorium. Als pianoduo studeren zij bij het vermaarde pianoduo Garburg en Silver aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Daarnaast volgden zij vele masterclasses.

Lestari volgde haar Bachelor- en Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn; Gwylim rondde in 2008 zijn Bachelor af aan het Fontys Conservatorium en volgt zijn Masteropleiding aan het Codarts Conservatorium.

Het duo staat bekend om hun betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en intense en energieke optredens. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als "subliem duo in topvorm, groots en samengesmolten van klank". Zij gaven concerten in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Polen, Italië, Israel en de Verenigde Staten. In mei 2010 wonnen zij de Vriendenkrans van het Concertgebouw in het prestigieuze Vriendenkrans Concours. Zij werden uitgeroepen tot Radio4 Talent van het Jaar 2010 en won het duo het Concours Musical de France in Parijs in de hoogste categorie.

Zij wonnen vele prijzen, waaronder de eerste prijs op het Prinses Christina Concours 2003 en 2004; in 2009 de juryprijs, de publieksprijs en de KRO Jong Talentprijs tijdens het Internationale Kamermuziek Concours Almere. In april 2009 heeft het duo een tournee door de Verenigde Staten gemaakt en daar vele concerten gegeven, waaronder het concert in Carnegie Hall, New York.

Het concert vindt plaats op zondag 10 april om 12.00u in de Doopsgezinde Kerk, Zoutsloot 50 in Harlingen. Kaarten: EUR 12,50, voor Vrienden EUR 10.- en voor kinderen EUR 5.- Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Wever (Voorstraat 26) vanaf donderdag 7 april en voor aanvang van het concert in de Doopsgezinde Kerk.