Gemeente Lingewaard


HAN-KAN estafette marathon
Op 10 april a.s. is het voor de 6^e keer dat de HAN-KAN marathon wordt georganiseerd. De HAN-KAN marathon is de enige marathon van deze regio en loopt hoofdzakelijk door onze gemeente. Het is mogelijk dat het verkeer hier en daar hinder zal ondervinden, maar de organisatie, in overleg met de gemeente, zal er alles aan doen om de hinder zo klein en zo kort mogelijk te houden.

Deze keer starten de lopers van de HAN-KAN in Arnhem. Om 9 uur klinkt het startschot voor de lopers die de hele marathon lopen en een kwartier later gaan de estafettelopers van start. Wil je de eerste loper langs Huissen zien gaan zul je al om 9.30 uur op de Stadsdam moeten staan. Daarna volgt een grote golf aan lopers die allemaal richting Angeren en Doornenburg gaan. De lopers blijven op de dijk tot aan de Koffiemolen vlak na camping De Waai.

Daarna volgen de lopers een route die hen brengt naar het Julianaplein in Gendt. Hier is een wisselpunt voor de estafettelopers.

Dit Julianaplein wordt, zoals de laatste jaren de gewoonte is, gezellig aangekleed en het welbekende Dweilorkest De Boemels uit Bemmel zal voor de muzikale aankleding zorgen. De meeste lopers worden hier verwacht tussen 10.30 en 11.30 uur. Dan zijn er ongeveer 1.000 lopers gepasseerd richting Bemmel en Nijmegen. Om ongeveer 10.30 uur wordt de snelste loper al bij Bemmel verwacht. De laatste loper zal Bemmel ongeveer om 12 uur passeren. Ook deze loper heeft baat bij uw applaus. Het aanmoedigen van lopers is van harte toegestaan en zal hen helpen het einddoel te bereiken.
Aan dit evenement doen ook bedrijventeams mee en teams van de gemeenten Lingewaard, Nijmegen en Arnhem. De gemeente Lingewaard loopt met 3 teams in competitie met Nijmegen en Arnhem. Vorig jaar is het eerste team van de gemeente Lingewaard het snelste van de gemeenten en eindigde het team als 2^e in de bussiness klasse. Lingewaard heeft dus 2 bekers te verdedigen!

Het is logisch dat een dergelijk evenement hier en daar wat overlast zal geven. Met name doorgaand verkeer zal tussen 10 en 14 uur rekening moeten houden dat op enkele oversteekpunten voorrang gegeven dient te worden aan de lopers van de marathon. Door de organisatie is aangetoond dat de overlast beperkt blijft en dat de veiligheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden.