Ingezonden persbericht

Persbericht
1 april 2011

DIDO AND AENEAS - OPERA VAN HENRY PURCELL - IN HOORN

Op zondag 10 april kunt u genieten van een uitvoering van de opera DIDO AND AENEAS van Henry Purcell (1659-1695). Het is de eerste productie van de kersverse stichting Key2Singing met de Leidse zangeres en zangpedagoge Margot Kalse als artistiek leider.

Henry Purcell schreef deze opera in 1680 voor amateurs: leerlingen van een meisjeskostschool in Chelsea, Engeland. Net als toen is de uitvoering geheel geënsceneerd met kostuums en zijn de instrumentale dansen van choreografie voorzien. Dit alles begeleid door barokinstrumenten in de oude stemming. Alles bij elkaar een wervelende show van een klein uur vol zang, acteren, dans en muziek! Deze voorstelling is boeiend voor jong en oud, de moeite waard voor zowel de muziekkenner als de muzikale nieuwkomer.

Het verhaal spreekt tot ieders verbeelding: Aeneas ontvlucht het verwoeste Troje, op doorreis komt hij in Carthago, alwaar hij verliefd wordt op koningin Dido en zij uiteindelijk ook op hem. Aeneas moet zijn reis echter voortzetten en laat Dido in ontreddering achter. De afscheidsaria van Dido is hartverscheurend en is één van de mooiste liederen uit de operageschiedenis.

DIDO AND AENEAS van Henry Purcell door Key2Singing onder leiding van Margot Kalse. Zondag 10 april 2011, Het Pakhuis Hoorn, Onder de Boompjes 21. Voorstellingen om 15.00 uur en om 20.00 uur. Toegang ¤ 19,50 / ¤ 17,00.

Kaarten bestellen via de website van Het Pakhuis: www.pakhuishoorn.nl.

Deze voorstelling vindt plaats onder auspiciën van het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu - www.oudemuzieknu.nl.

Voor de redactie,