Ingezonden persbericht

Masataka Goto wint Liszt Concours

De Eerste Prijs van het 9de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours is, met algemene stemmen, door de Internationale Jury toegekend aan Masataka Goto. Masataka was ook favoriet bij het publiek en ontving naast zijn Eerste Prijs ook de Van Lanschot Bankiers Publieksprijs. Olga Kozlova ontving de Tweede Prijs en tevens de Prijs van de Muziekkritiek, toegekend door de Internationale Persjury voor de beste prestatie tijdens de Halve Finale. De Derde Prijs werd toegekend aan Oleksandr Poliykov.

De Henk de By Aanmoedigingsprijs, door de jury toegekend voor de beste deelnemer tot en met 21 jaar met uitzondering van de finalisten, ging naar Yen Yu Chen (1994) uit Taiwan. De Prijs van de Junior Jury, een nieuw initiatief van de Gemeente Utrecht en het Liszt Concours, werd toegekend aan Masataka Goto.

De prijzen werden uitgereikt door Burgemeester Aleid Wolfsen na afloop van de Finale van het Concours, zaterdagavond 9 april in een uitverkocht Vredenburg Leidsche Rijn. Het hele Concours was live te volgen via een webcast, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Capgemini