Ingezonden persbericht

Waterproof finalist nummer één is bekend

Wateringen - 10 april 2011

De eerste voorronde van de bandcompetitie Waterproof 2011 heeft dit weekend plaatsgevonden in Westlands Popcentrum Nederland 3. Met drie ontzettend enthousiaste, maar geheel verschillende, acts was het een afwisselende avond.

Eén van de vier bands die op zaterdag 18 juni in de Waterprooffinale tegen elkaar strijden om de opening van Waterpop 2011 is bekend.

De Leidse rap-act DroomdenkersXL trapte af en wist met een vol podium en enthousiaste act de jury te boeien. Helaas kon de bassist niet aanwezig zijn, maar dit werd professioneel opgelost door de rest van de band. De twee rappers knalden van het podium, de rest van de band viel daardoor wel minder op.

Audiodaycare is een rockformatie uit Delft die als tweede band van de avond mochten spelen. Zij vielen op door hun verrassende intro's en goede stempartijen. Na een veelbelovende aftrap leek de act toch enigszins zijn hoogtepunt gekend te hebben. Audiodaycare wist hierna de aandacht van de jury minder goed vast te houden. Een band met potentie; er is meer podiumervaring nodig, maar dan kunnen we nog wel eens iets van deze band gaan horen.

Tot slot speelde metalband FortyNine een stevige portie muziek. De set zat strak in elkaar en technisch klopte het plaatje helemaal. Het optreden van FortyNine was stijlvast en de muziek is weinig afwisselend. Ondanks dat bleef iedereen, ook de niet-metal liefhebbers, geboeid kijken naar de dynamiek op het podium.

De jury was het er unaniem over eens, en dat gebeurt niet vaak; FortyNine verdient een plek in de finale. 18 juni zien we meer van deze Westlandse formatie! Tegen wie zij het gaan opnemen, zullen de voorrondes op 16 april, 7 mei en 21 mei uitwijzen.

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.

---