Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

27 januari 2011

Abdelkader Benali neemt kijk in privéleven schrijvers met tv-programma Benali Boekt

Schrijver Abdelkader Benali komt terug bij de NTR met een nieuw tv-programma getiteld Benali Boekt. Vanaf 10 april trekt hij zes zondagavonden op met Nederlandse schrijvers op zoek naar hun persoonlijke drijfveren. Benali Boekt is vanaf zondag 10 april 2011 zes weken lang van 22.55 uur tot 23.20 uur te zien bij de NTR op Nederland 2.

In de ontmoetingen duikt Benali het privéleven van de schrijvers in en gaat hij met ze op zoek naar de bron van hun schrijverschap. Wat zet hun pen in beweging? De serie levert soms onthullende verhalen op over de relatie tussen de geschreven boeken en het persoonlijke leven. Centraal staan de auteurs Conny Palmen, Doeschka Meijsing, Tommy Wieringa, Thomas Rosenboom, Léon de Winter en Ramsey Nasr.

Benali reist met Conny Palmen naar het huis in Zuid-Frankrijk waar ze rouwt om haar overleden echtgenoot Hans van Mierlo, hij gaat op bezoek bij Leon de Winter in zijn Amerikaanse woonplaats Los Angeles en hij zeilt met Thomas Rosenboom terug naar ervaringen uit zijn jeugd.

Benali Boekt is niet het enige TV programma dat Abdelkader Benali presenteert. Vanaf zondag 15 mei 2011 is hij ook te zien in het NTR programma 'Het Beloofde Land'; een vijfdelige serie over de invloed van migratie op de Nederlandse samenleving.

EINDE PERSBERICHT