Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Match Rokjesdagloop in Amsterdam

Amsterdam, 4 maart 2011 - Hardloopminnend Nederland is een nieuw evenement rijker: de Match Rokjesdagloop. De sportieve aankondiging van het voorjaar, met een knipoog naar Martin Bril. Women & girls only, uiteraard.

De eerste editie van deze nieuwe ladiesrun vindt plaats op zondag 10 april a.s. in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Start en finish zijn nabij de markante Gashouder in dit park. Naamgevend hoofdsponsor is Match, het sport- en lifestylemagazine voor vrouwen.

Wie de term 'rokjesdag' hoort, denkt met een glimlach terug aan schrijver/columnist Martin Bril. Hij gebruikte het begrip om uitdrukking te geven aan het heerlijke gevoel dat de eerste mooie lentedag hem bezorgde: 'Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag met blote benen en in korte rokken de straat opgaan.'

Het aantal vrouwen dat hardloopt, is de laatste jaren explosief gestegen. Er is vraag naar evenementen als de Match Rokjesdagloop die speciaal zijn gericht op vrouwen, een puur recreatief karakter hebben en waarbij plezier en gezond bewegen vooropstaan. Hoewel de hardloopsters niet verplicht zijn in een rokje te lopen, is het wél een aardig idee dat te doen.

Met de Match Rokjesdagloop willen de organisatoren vrouwen en meisjes uitnodigen het voorjaar in te luiden met een sympathiek loopevenement, waaraan tevens twee goede doelen zijn verbonden: Pink Ribbon voor de 5 K en 10 K, Run4Schools voor de 1 K Meidenloop (meisjes van 6 t/m 12 jaar). Van elke inschrijving gaat ¤ 2 naar het goede doel.

Via de site van Pink Ribbon kunnen deelneemsters hun eigen actie starten om nóg meer geld op te halen.

Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom. Naast het aanmoedigen van de loopsters kunnen zij luisteren naar muziek, een kijkje nemen op de Stoffenmarkt of op een van de terrasjes van het WestergasTerras een glaasje drinken op de lente.

Na afloop is er een sfeervolle Pasta & Prosecco Party in de WesterLiefde (www.westerliefde.nl ), pal bij het finishgebied. Aanmelding kan tegelijk met de inschrijving.

De inschrijving staat open via www.rokjesdagloop.nl . Let op: er is geen na-inschrijving op de dag zelf.

Noot voor de redactie,