Ingezonden persbericht


Persbericht

Exclusieve kunst voor goede doel via Rokjesdagloop Met aankoop steun je Pink Ribbon

Amsterdam, 25 maart - Op 10 april a.s. wordt de lente ingeluid met de Match Rokjesdagloop. Speciaal voor deze ladiesrun biedt de Stichting Rokjesdagloop in samenwerking met Galerie de Ploegh uit Soest deelneemsters én hun familie en vrienden de gelegenheid een kunstwerk te kopen en hiermee tevens Pink Ribbon te steunen. Voor spelregels en inschrijvingen surf naar www.rokjesdagloop.nl .

Match Rokjesdagloop
Op 10 april wordt het startschot voor de eerste Match Rokjesdagloop gegeven in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Tijdens deze 'woman & girls only' loop staan gezelligheid en plezier voorop. Daarnaast worden bij deelname de goede doelen Pink Ribbon en Run4Schools gesteund. Schrijf je in op www.rokjesdagloop.nl voor 1, 5 of 10 kilometer en loop mee! Uiteraard zijn familie en vrienden van harte welkom. Naast het aanmoedigen van de loopsters kunnen zij luisteren naar muziek, een kijkje nemen op de Stoffenmarkt of op het WestergasTerras heerlijk een glaasje drinken op de lente.

Kunst
Speciaal voor de Match Rokjesdagloop selecteerde Galerie de Ploegh uit Soest kunstwerken (in oplage) van twintig kunstenaars om in naam van het goede doel te verkopen. Je haalt niet alleen een prachtig werk in huis, maar steunt daarmee ook nog eens Stichting Pink Ribbon. Het raakt je, maakt je blij, fleurt je woonkamer op en geeft je de kans iets voor Pink Ribbon te betekenen. Voor ¤ 100 (excl. verzendkosten) ben je de trotse bezitter van een prachtig kunstwerk. Van dat bedrag gaat ¤ 15 naar het goede doel. Op www.rokjesdagloop.nl vind je afbeeldingen van de aangeboden werken en lees je hoe je ze kunt bestellen. Deze actie loopt tot en met 21 juni en op = op, dus wees er snel bij!

Stichting Pink Ribbon
Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Jaarlijks krijgen 13.000 mensen de diagnose borstkanker, waarvan 100 mannen. Borstkanker raakt ons allemaal, direct of indirect. Stichting Pink Ribbon financiert voorlichting over de risicofactoren van borstkanker, onderzoek naar preventie en vroege diagnose en projecten ter verbetering van zorg aan patiënten en hun naasten. www.pinkribbon.nl

Galerie de Ploegh
Het Landelijk Kunstgenootschap de Ploegh is met ruim 130 leden een van de grotere kunstenaarsverenigingen in ons land. Alle artistieke disciplines zijn binnen de vereniging vertegenwoordigd. In de galerie in Soest wordt jaarlijks een tiental tentoonstellingen van aangesloten leden georganiseerd. www.deploegh.nl

Einde persbericht