Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS volgt Marathon van Rotterdam op de voet

HILVERSUM, 29 maart 2011 - Niet getraind en toch een marathon (mee) lopen? Dat kan zondag 10 april gewoon thuis voor de buis als de NOS de wedstrijdeditie van de ABN AMRO Marathon Rotterdam op de voet volgt. De 42,195 kilometer in en om de Maasstad is van start tot finish rechtstreeks te zien via Nederland 1, Radio 1 en nos.nl. De uitzending van NOS Studio Sport begint om 10.35 uur. De presentatie in Rotterdam is in handen van Jeroen Stomphorst, het commentaar bij de beelden op Nederland 1 en nos.nl wordt verzorgd door Léon Haan. Vanaf 11.00 uur houdt NOS Langs de Lijn-commentator Andy Houtkamp de luisteraars van Radio 1 met live-flitsen op de hoogte.

Er komt tijdens de 31e editie in Rotterdam een groot aantal toplopers aan de start. De Keniaan Vincent Kipruto is - met een persoonlijk record van 2.05.13 - op papier de snelste. Ook de Nederlandse toppers van dit moment, Koen Raymaekers en Hilda Kibet, staan op de startlijst. De Marathon Rotterdam staat in marathonkringen bekend om het snelle parcours. In 1985 (Carlos Lopes), 1988 (Belayneh Densamo) en 1998 (Tegla Loroupe) werd in Rotterdam een nieuw wereldrecord gelopen. Het huidige wereldrecord staat met 2.03.59 op naam van Haile Gebrselassie.

Direct na de finish van het loopevenement wordt geschakeld naar de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. Het commentaar bij deze eendaagse wielerwedstrijd over de Noord-Franse kasseien komt van Mart Smeets en Maarten Ducrot. De eerste renner wordt rond de klok van vijf uur op de finish in Roubaix verwacht.

NOS Studio Sport
zondag 10 april 2011
10.35-17.50 uur (Nederland 1)




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)