Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

29 maart 2011

NTR lanceert exclusief iPad-magazine Benali Boekt

Met de TV serie Benali Boekt lanceert de NTR het digitale tijdschrift Benali Boekt voor de iPad. Het magazine is vanaf 10 april gratis te verkrijgen en bevat onder andere exclusieve achtergrondverhalen, fragmenten, foto's en en een aantal publicaties van de deelnemende schrijvers. Hiermee is de NTR de eerste omroep in Nederland die op met een tijdschrift voor de iPad een programma aanvult.

Het speciaal voor Benali Boekt ontwikkelde digitale magazine vult, naast de website, het programma aan met persoonlijke columns van Abdelkader Benali, achtergrondverhalen van redacteuren, biografieën, foto's tijdens de opnames en 'deleted scenes' die het TV-programma net niet hebben gehaald, maar die de NTR de kijkers en lezers niet wil onthouden.

Eindredacteur Oscar van der Kroon: "Met het magazine maken we als omroep een stap in het crossmediaal aanbieden van onze programma's. De informatie op de app is exclusief. Met het magazine gaan we verder waar het programma is gebleven en andersom. Zo hopen we het programma, waar de schrijvers, hun werk en erg persoonlijke verhalen centraal staan, nóg meer diepte te geven."

In het programma Benali Boekt gaat schrijver Abdelkader Benali op zoek naar de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken bespreekt Benali de thema's in het werk van zes Nederlandse schrijvers: Connie Palmen, Thomas Rosenboom, Tommy Wieringa, Doeschka Meijsing, Leon de Winter en Ramsey Nasr.

Benali Boekt is vanaf zondag 10 april zes weken lang van 22.55 uur tot 23.20 uur te zien op Nederland 2 en wordt vanaf woensdag 13 april wekelijks om 20.00 uur herhaald op Cultura 24.

www.ntr.nl/benaliboekt
Twitter: @benaliboekt en #benaliboekt

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie, interviewaanvragen of beeldmateriaal: Herrie / Mirjam Wiekenkamp
info@herrie.com
T: 020-486 82 12