Ingezonden persbericht


B32 BUSTOUR CRITICAL MESS ESSEN
APRIL 10, 2011
10.00 UUR VERTREK BOURGOGNESTRAAT 32

Voor de finissage van de tentoonstelling Critical Mess organiseert B32 een bustrip naar Essen. Waarom? Critical Mess is mede mogelijk gemaakt door B32. Het projekt toont kunstenaars onder de noemer "experts van afwijkend gedrag" en reflecteert op de (re-)presentatie van subcultuur in de tentoonstellingsruimte. Als Maastrichtse gastvoorstelling van de expositie vindt op 12 mei in Maastricht een performance - lezing plaats van Paulien Oltheten (Amsterdam) en Antoine Berghs (Maastricht).

Op zondag 10 april vertrekken wij om 10 uur vanuit de Bourgognestraat 32 om rond 12 uur in het Forum Kunst & Architektur in Essen te zijn waar onder andere fragmenten uit de danstheatervoorstelling Critical Mess staan geprogrammeerd. Rond 16 uur vertrekt de bus terug naar Maastricht.

De Critical Mess -kunstenaars zijn behalve Antoine Berghs (Maastricht) en Paulien Oltheten (Amsterdam) ook Wolfgang Bittner (Den Haag/Salzburg), Cristina Lucas (Madrid) en Andrew Sroka (New York), Gigo Propaganda (Essen), Nektar Carla (Essen/Hamburg), Nils Müller (Bochum), DOS Crew (Ruhrgebiet/NL), Victor Szabo (Essen). Een catalogus begeleidt de tentoonstelling.




Ingezonden persbericht