Ingezonden persbericht


Toproeiers starten Varsity

Utrecht, 1 april
10 april zal de nationale universiteitsroeiwedstrijd Varsity voor de 128ste maal verroeid worden. Het Amsterdam-Rijnkanaal te Houten belooft het decor te worden van een titanenstrijd tussen verschillende roeiers uit de nationale equipe.

Met nog een krappe twee weken te gaan kristalliseert het veld van het hoofdnummer, de Oude Vierenrace, zich uit. Zeker is de aanwezigheid van de Olympiërs Rogier Blink en Jan-Willem Gabriëls, die deel zullen nemen namens het Groningse Gyas. Daarnaast zal er nog een groot aantal equiperoeiers aanwezig zijn. Het Utrechtse Triton start met onder andere Holland Acht roeier Kaj Hendriks. Boaz Meylink, Robert Lücken en Vincent van der Want zullen strijden voor de eer van Nereus uit Amsterdam. Het eveneens uit Amsterdam afkomstige Skoll vaardigt de gebroeders Muda van de lichte Holland Acht af.

Na vijf zeges op rij zullen Kuiper, Steenman, van Andel en Haen hun Varsityrecord niet verder uitbreiden. Zij zullen niet starten namens Skadi, waardoor de Oude Vierenrace een open strijd lijkt te worden met kansen voor meerdere verenigingen.