Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.30 uur

Utrecht , 10-04-2011

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT- Een 21-jarige man uit Houten is vrijdagavond aangehouden omdat hij agenten beledigde. Bij de fouillering troffen agenten drugs aan.

Omstreeks 23.25 uur reden agenten over de Neude en zagen een groep mannen lopen. Uit het niets schold een man de agenten uit en stak zijn middelvinger naar ze op. De agenten stapten uit en hielden de 21-jarige man aan voor belediging. Tijdens de fouillering in het politiebureau werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. Tegen de man werd een proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na achtervolging

UTRECHT- Een 30-jarige man uit Utrecht is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij had geprobeerd in te breken in een woning aan de Zuilenstraat.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie een melding van een verdacht persoon in de Zuilenstraat. Twee agenten zagen in de Lange Nieuwstraat een man lopen die aan het signalement voldeed. De agenten hielden hem staande. Hij kon zich niet legitimeren en ze wilden hem aangehouden. De man ontsnapte, maar na een korte achtervolging hielden de agenten hem aan de Nieuwe Gracht aan. Tijdens de fouillering in het politiebureau werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De man werd in verzekering versteld.

Insluiper aangehouden

UTRECHT- Een 22-jarige Utrechter is vrijdagmiddag aangehouden na een insluiping in een pand aan de Amsterdamsestraatweg.

Omstreeks 13.50 uur kreeg de politie een melding dat een man een deur had ingetrapt in een pand aan de Amsterdamsestraatweg. Een getuige had de man op de bovenste verdieping van het pand gezien. De man had een smoes waarom hij daar binnen was en vertrok. Even later bleek een deur in het pand te zijn ingetrapt en een kamer overhoop te zijn gehaald. Agenten zochten de omgeving af op zoek naar de man, die op een fiets weggereden was richting Maarssen. Een agent zag een man fietsen die aan het signalement voldeed en hield hem aan. Het bleek een bekende van de politie te zijn. De man is verzekering gesteld.

Man steelt voor groot bedrag goederen

UTRECHT- Een 37-jarige man uit Gent (België) is zaterdagmiddag aangehouden voor het stelen van goederen op een beurs.

Omstreeks 12.05 uur kreeg de politie een melding dat een burger een man had aangehouden die op een beurs aan het Jaarbeursplein voor meer dan 1000 euro aan goederen had gestolen. Agenten gingen ter plaatse en namen de man mee naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

Man mishandelt 20-jarige vrouw in winkel

UTRECHT- Een 21-jarige man uit Zwolle is zaterdagmiddag aangehouden omdat hij een 20-jarige vrouw uit Utrecht in een winkel mishandelde.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw uit het niets mishandeld, bespuugd en bedreigd was in een winkel aan de Steenweg. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de man aan. De man was erg lastig. Ook toen hij werd opgesloten in het politiebureau bleef hij schreeuwen en bespuugde een agent. De man werd in verzekering gesteld.

Hennep aangetroffen in woning

UTRECHT- Een 41-jarige Utrechter is aangehouden omdat in zijn woning hennepplanten werden aangetroffen.

Tijdens een surveillance roken agenten een sterke wietlucht uit een woning aan de Stroyenborchdreef . Ze belden aan en vroegen aan de bewoner of ze binnen mochten komen. In de woning troffen agenten 21 hennepplanten aan. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

14 bekeuringen voor rijden onder invloed

UTRECHT- Op vrijdagavond en zaterdagmorgen heeft de politie een alcoholcontrole gehouden aan het Oppenheimplein en de Einsteindreef. In totaal moesten 338 bestuurders blazen. 14 bestuurders hadden te veel gedronken en kregen een bekeuring.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Een 18-jarige man uit Dronten is vrijdagavond aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie een melding dat een man een goed had gestolen in een winkel aan de Lange Elisabethstraat. Een medewerker was de man gevolgd en had ondertussen de politie gebeld. Agenten hielden de man op Vredenburg aan. In de winkel werden twee tassen aangetroffen met goederen die mogelijk ook gestolen waren. De man werd in verzekering gesteld. Omdat hij een vreemdeling is, wordt hij overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Twee mannen aangehouden voor vernielingen

UTRECHT- Twee mannen, van 18 en 20 jaar uit Utrecht, zijn zaterdagmorgen aangehouden voor het vernielen van autos en het intrappen van een winkelruit.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie een melding dat mannen autos aan het vernielen waren aan de Hopakker. Agenten kwamen ter plaatse. Het bleek dat er ook een winkelruit gesneuveld was. De agenten zochten de omgeving af. Binnen korte tijd hielden ze de twee mannen aan. Ze werden meegenomen naar het politiebureau. De 18-jarige man werd heengezonden omdat hij niet schuldig bleek aan de vernielingen. De 20-jarige man werd in verzekering gesteld.