Politie Twente

Twee mannen aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en vernielingen Losser
Een 33-jarige man uit Losser en een 20-jarige man uit Erica werden vrijdag 8 april aangehouden, omdat zij verdacht worden van zeer gevaarlijk rijgedrag en diverse vernielingen.

Vrijdagavond 8 april omstreeks 19.50 uur kreeg de politie melding van een verontruste moeder, dat haar op de Buizerdstraat spelende kinderen bijna waren aangereden door een bestuurder van een bestelbus. De twee inzittenden hadden de kinderen nog luid toegeschreeuwd en waren via het trottoir verder gereden. Even verder op zou vanuit de auto een blikje tegen een ruit van een woning zijn gegooid en een fles bier op het trottoir kapot zijn gegooid. Op de Kloppenstraat werd een geparkeerde auto aangetroffen met een doorgegooide achterruit, vermoedelijk ingegooid door het tweetal. De politie startte een onderzoek. Het bestelbusje werd aangetroffen op de Arendstraat, de inzittenden waren niet meer aanwezig. Op de Buizerdstraat troffen de agenten de inzittenden van de auto aan. De duidelijk onder invloed van alcohol verkerende 33-jarige man uit Losser en een 20-jarige man uit Erica, werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (201132309)

Met 1,21 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Vroomshoop
Een 22-jarige automobilist uit Vroomshoop raakte vrijdag 8 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Vrijdag 8 april omstreeks 23.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Julianastraat in Vroomshoop, een bestuurder van een auto. Hij viel op door het rijden met gedoofde lichten bij duisternis. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Vroomshoop, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,21 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011032340)

Rijbewijs kwijt na wederom rijden onder invloed van alcohol Enschede
Een 21-jarige automobilist uit Aalten raakte zaterdag 9 april zijn rijbewijs kwijt, omdat hij wederom onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 9 april omstreeks 01.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Haaksbergerstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 21-jarige man uit Aalten, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0.7 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd omdat de man 27 maart jl. ook al was aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. (2011032361)

15-jarige fietsendief aangehouden Plaats
Een 15-jarige jongen uit Almelo werd zaterdag 9 april omstreeks 02.00 uur aangehouden, omdat hij een fiets had gestolen.

Zaterdagnacht 9 april omstreeks 02.00 uur zag een oplettende getuige op het station in Rijssen een groep jongeren mogelijk fietsen stelen. De politie trof de jongeren aan op de Reggestraat. Een 15-jarige jongen die op een gestolen fiets reed gaf in eerste instantie een valse naam op. Hierop werd de jongen aangehouden. In de politieauto bekende de 15-jarige jongen uit Almelo de fiets te hebben gestolen. Hij is meegenomen naar het politiebureau. (2011032379)

Man aangehouden voor diefstal en/of heling oud ijzer Almelo
Een 26-jarige man uit Almelo werd vrijdag 8 april aangehouden, omdat hij verdacht wordt van diefstal en/of heling van gestolen ijzer.

Vrijdag 8 april omstreeks 13.00 uur trof de politie op de Johanna van Burenlaan in Almelo een busje aan met daarin ijzer welke van diefstal afkomstig is. In opdracht van Justitie is een 26-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal en/of heling van het gestolen ijzer. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011032092)

Inbreker op heterdaad betrapt
Almelo
Een 31-jarige man uit Almelo werd vrijdag 8 april op heterdaad betrapt tijdens een inbraak in een schuur aan de Brandrietsweg in Almelo.

Vrijdagmiddag 8 april omstreeks 16.45 uur komt 52-jarige man thuis bij zijn woning aan de Brandrietsweg in Almelo. Bij zijn schuur ziet de bewoner een onbekende man die zijn schuur aan het leeghalen is en dit in een auto pakt. De 52-jarige bewoner haalt de sleutel uit het contactslot van de auto en schakelt de politie in. Een 31-jarige man uit Almelo kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011032263)

Roemeen op heterdaad betrapt tijdens inbraak

Markelo
Een 29-jarige man uit Roemenie werd op zaterdag 9 april aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een inbraak in een horecagelegenheid aan de Holterweg in Markelo.

Zaterdag 9 april omstreeks 03.30 uur kreeg de politie melding van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Holterweg in Markelo. Toen de politie arriveerde rende de man een tegenover liggende bosperceel in. Een politiehond werd ingeschakeld en kon de inbreker direct traceren. De inbreker, een 29-jarige Roemeen, werkte niet mee tijdens de aanhouding, waardoor de politiehond de man onder controle moest brengen. De 29-jarige Roemeen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011032405)

Fietser gewond bij aanrijding
Plaats
Een 14-jarige jongen uit Deventer raakte vrijdag 8 april gewond bij een aanrijding met een automobilist in Holten.

Vrijdag 8 april omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Larenseweg in Holten. Een 14-jarige jongen uit Deventer fietste met een vriendje over de Diesenplasstraat en reden de Larenseweg op. Daarbij verleenden zij geen voorrang aan een 48-jarige automobiliste uit Holten, die op de Larenseweg reed, komende vanuit het centrum. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 14-jarige fietser raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011032219)

6-jarig meisje gewond bij aanrijding Rijssen
Een 6-jarig meisje raakte vrijdag 8 april gewond bij een aanrijding met een automobilist in Rijssen.

Vrijdagavond 8 april omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Stroekeld in Rijssen. Een 6-jarige meisje rende plotseling de straat op, waar op dat moment een 42-jarige automobilist uit Rijssen reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. Het meisje raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011032312)

Fietser gewond bij aanrijding
Hengelo
Een 65-jarige fietser uit Hengelo raakte vrijdag 8 april gewond bij een aanrijding met een andere fietser.

Vrijdag 8 april omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Deldenerstraat / Bornsestraat in Hengelo. Een 65-jarige fietser uit Hengelo reed over het fietspad langs de Bornsestraat, gaande in de richting van het centrum. Bij het groende verkeerslicht reed de fietser rechtdoor. Hierbij zag de 65-jarige fietser een 32-jarige fietser over het hoofd, die over het voorrangsfietspad langs de Deldenerstraat reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 65-jarige fietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011032251)

Bromfietser gewond bij aanrijding Hengelo
Een 18-jarige bromfietser uit Hengelo raakte zaterdag 9 april gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Zaterdagavond 9 april omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Troelstrastraat / Dennenbosweg in Hengelo. Een 18-jarige bromfietser uit Hengelo keek tijdens het oversteken niet goed uit en verleende geen voorrang aan een 42-jarige automobilist uit Hengelo. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige bromfietser raakte gewond. De herkomst van de bromfiets moet onderzocht worden. (2011032580)

Fietsster gewond bij eenzijdige aanrijding De Lutte
Een 23-jarige mountainbikester raakte zaterdag 9 april gewond bij een eenzijdige aanrijding in De Lutte.

Zaterdag 9 april omstreeks 10.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oude Postweg in De Lutte. Een groep van negen mensen waren aan het fietsen op de Oude Postweg in De Lutte. Een mountainbikester merkte een voor haar stilstaande mountainbiker te laat op en moest vol remmen. Hierdoor sloeg zij over de kop en belande op het wegdek. De 23-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2011032460)

Man aangehouden voor belediging en bedreiging agenten Enschede
Een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdag 9 april aangehouden, omdat hij politieagenten beledigde en bedreigde. De politie kreeg omstreeks 18.50 uur een melding van onenigheid in een instelling aan de Molenstraat in Enschede. Tijdens een gesprek met de beschonken man, begon de man direct de agenten te beledigen. Na hem gewaarschuwd te hebben bleef de man de agenten beledigen. Toen de agenten de man wilde aanhouden nam hij een gevechtshouding aan. De 49-jarige is ingesloten op het politiebureau.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011032564)

Winkeldievegge aangehouden
Enschede
Een 39-jarige vrouw uit Deventer werd zaterdag 9 april aangehouden omdat zij diverse goederen had gestolen.

Zaterdag 9 april omstreeks 16.45 uur kreeg de politie melding van een winkeldiefstal uit een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede. Een oplettende medewerkster zag dat een onbekende vrouw goederen had gestolen uit haar winkel. De dievegge wist te ontkomen, maar de medewerkster ging achter de vrouw aan en gaf de locatie door aan de politie. De vrouw kon hierdoor worden aangehouden door de politie. Tijdens de aanhouding bekende zij de diefstal. De 39-jarige vrouw uit Deventer is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011032535)

17-jarige vrouw aangehouden voor zware mishandeling Hengelo
Een 17-jarige vrouw uit Hengelo werd zondag 10 april aangehouden voor zware mishandeling.

Zondag 10 april omstreeks 01.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een horecagelegenheid aan de Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Een 17-jarige vrouw uit Hengelo mishandelde een 21-jarige vrouw, waarbij de 21-jarige een gebroken neus opliep. De 17-jarige is aangehouden door de politie en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011032660)

Automobiliste lichtgewond bij eenzijdige aanrijding Albergen
Een 34-jarige automobiliste uit Weerselo raakte zaterdag 9 april lichtgewond bij een eenzijdige aanrijding in Albergen.

Zaterdagavond 9 april omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Tormentil in Albergen. Een 34-jarige automobiliste uit Weerselo had de controle over haar voertuig verloren en kwam tegen een boom tot stilstand. De automobiliste raakte hierbij licht gewond. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,97 promille uit. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011032635)

Taxicontrole
Almelo
De politie heeft in samenwerking met de belastingdienst een taxicontrole uitgevoerd in de nacht van vrijdag 8 april op zaterdag 9 april. Gecontroleerd werd op diverse locaties waaronder: Rechteren Limpurgsingel, Hofstraat, Wierdensestraat, Waagplein, Grotestraat en het centrum.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, twee taxi's reden met gladde banden, het niet voor handen hebben van een rittenstaat en een taxichauffeur kreeg een proces-verbaal voor het tegen de richting inrijden van een eenrichtingsweg. Bij navraag bleek dat het vergunningsbewijs van een taxibedrijf was verlopen. (2011032381)

Diverse auto's bekrast, politie zoekt getuigen Haaksbergen
In de nacht van vrijdag 8 april op zaterdag 9 april zijn diverse geparkeerde auto's bekrast op de Nachtegaalstraat in Haaksbergen. De politie zoekt getuigen.

Zaterdagmorgen 9 april deden eigenaren van geparkeerde auto's op de Nachtegaalstraat in Haaksbergen een vervelende ontdekking. Diverse auto's waren bekrast. Mogelijk dat de daders over de Nachtegaalstraat fietsten, in de richting van de Veldmaterstraat. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of weten wie hiervoor verantwoordelijk is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011032511)


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

9 en 10 april 2011
053-4555588

---- --