Politie Kennemerland

Persberichten 9 en 10 april

KENNEMERLAND, 10-04-2011

Drankrijders aangehouden

KENNEMERLAND, 8 en 9 april - Vrijdagavond- en nacht zijn er in de hele regio meerdere drankrijders van de weg gehaald. In Haarlem vond een alcoholcontrole plaats op de Zuiderhoutlaan, het Staten Bolwerk en de Westelijke Randweg. Hier werd bij 462 bestuurders een blaastest afgenomen. Negen van hen zat met teveel alcohol op achter het stuur.

In Heemskerk werd een 20-jarige Heemskerker rond 03.15 uur aangehouden aan de Pieter Breughelstraat nadat een blaastest duidelijk maakte dat hij teveel gedronken had. Een ademanalyse wees uit dat hij een promillage had van 0.59 terwijl 0.2 maximaal is toegestaan voor een beginnend bestuurder.

In Velsen-Zuid was er wel goed nieuws. Van de controle die tussen 01.45 en 2.30 uur plaatsvond aan Parkweg ter hoogte van het tankstation, bleken alle 48 gecontroleerde bestuurders niet teveel te hebben gedronken.

Twee verdachten aangehouden

HAARLEM, 9 april - Politiemensen die in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur door de Generaal Cronjestraat reden, zagen twee mannen die direct op de vlucht sloegen toen zij de agenten zagen. Op de plek waar het tweetal had gestaan, bleek geprobeerd te zijn om een parkeermeter uit te graven. Er werd in de omgeving gezocht naar de mannen en één van hen werd aangetroffen op de Reitzstraat. Op de Gedempte Schalkburger werd de ander even later aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Eindhoven en een 25-jarige Haarlemmer. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Vechtpartij

HAARLEM, 9 april - Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag dat twee mannen met elkaar op de vuist gingen voor een café aan het Spaarne. Een 18-jarige Haarlemmer bleek een 19-jarige Utrechter te lijf zijn gegaan. Het tweetal werd uit elkaar gehaald en is overgebracht naar een politiebureau. Nadat proces-verbaal werd opgemaakt, zijn de twee heengezonden.

Politie zoekt daders vernieling

VELSERBROEK, 9 april - In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam er even na 02.30 uur een melding binnen dat er zojuist twee jongens een bushokje hadden vernield aan de Dammersboog. Op de locatie bleek inderdaad een ruit te zijn vernield. Een zoektocht in de omgeving leverde geen verdachten op. Er is slechts een zeer beperkt signalement bekend van de twee jongens en de politie hoopt daarom dat er mensen zijn die iets gezien hebben van deze zinloze vernieling, zodat de verdachten alsnog kunnen worden aangehouden. Informatie over de vernieling of over mogelijke verdachten, kan worden doorgegeven aan de politie in Velserbroek via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt twee oplichters van oude dame

HAARLEM, 8 april - De politie is op zoek naar twee dames die vrijdagmiddag rond 16.00 uur een dame op hoge leeftijd hebben opgelicht en bestolen aan de Karel Doormanlaan. Eén van de twee verdachten belde aan bij de woning van de dame, met een verhaal dat zij ooit in hetzelfde complex gewoond had. De andere oplichtster bleef op de uitkijk staan. De vrouw die in gesprek was met het slachtoffer is in de woning geweest en zij had plotseling haast om weg te komen. De bewoonster kwam er naderhand achter dat onder meer haar pinpas was verdwenen. Er bleek inmiddels een geldbedrag van haar rekening te zijn gehaald. De politie wil het tweetal graag aanhouden. Van de dames is in ieder geval bekend dat zij bruin/donker haar hebben en dat zij gebrekkig Nederlands spraken. Mensen die getuige zijn geweest van het voorval, of die denken vlak ervoor of erna de dames in of in de omgeving van de Karel Doormanlaan gezien te hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Politie zoekt verdachten poging inbraak

HAARLEM, 9 april - Vrijdagnacht rond 03.30 uur hebben twee jongens geprobeerd in te breken bij de achteringang van een supermarkt aan de Engelenburg. Het is hen niet gelukt om binnen te komen. Een getuige werd opgeschrikt door een harde klap, waarna hij de politie inschakelde. De politie rukte direct uit, maar heeft geen verdachten aan kunnen houden. Mensen die iets gezien of gehoord hebben van de poging inbraak of die ervoor mensen hebben zien rondhangen of erna hebben zien wegvluchten, worden verzocht zich te melden bij de politie in Haarlem via het telefoonnummer 0900-8844.

Vermist meisje terecht

HEEMSKERK, 10 april - De sinds vorige week zondag vermiste Monica uit Heemskerk is weer terecht. Zaterdagavond even na middernacht kwam de politie in contact met het 16-jarige meisje. Zij is ongedeerd en er is geen sprake geweest van een misdrijf.

Politie zoekt verdachten wisseltruc

ZANDVOORT, 9 april - De politie is op zoek naar een man en een vrouw die zaterdagmiddag een meneer op leeftijd in een scootmobiel hebben bestolen aan de Oranjestraat met een zogenoemde wisseltruc. Een vrouw benaderde de man met een verhaal dat ze mooie sieraden aan te bieden had. De oudere meneer gaf duidelijk aan geen interesse te hebben. Op dat moment kwam er een meneer bijstaan die vroeg waar hij een bepaalde winkel kon vinden. Toen het tweetal hun weg vervolgden, bleek de man één van zijn sieraden te missen. Deze is van grote emotionele waarde en de politie wil het tweetal daarom graag aanhouden. Het gaat om een man en een vrouw met een Indiaas uiterlijk. De vrouw is tussen de 25 en 30 en rond de 1.55 m. De man is tussen de 30 en 35 jaar en langer van stuk. Beide spraken gebrekkig Nederlands. Heeft u dit tweetal gezien of weet u wie dit zijn? Neem dan contact op met de politie in Zandvoort via het telefoonnummer 0900-8844.

Rijbewijs ingevorderd

VELSERBROEK, 9 april - Een 18-jarige Haarlemmer die nog maar net in het bezit was van zijn rijbewijs, heeft hem zaterdagmiddag even voor 12.00 uur moeten inleveren na een exorbitante snelheidsovertreding. De Haarlemmer reed met een snelheid van 103 kilometer per uur over de Velserbroekse Dreef en op deze weg geldt een maximale snelheid van 50 kilometer per uur. Politiemensen voerden op het moment dat de Haarlemmer langsreed een snelheidscontrole uit op de weg. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie zoekt getuigen bekrassing autos

HEEMSKERK, 9 april - Vrijdagmiddag tussen 15.15 en 16.00 uur zijn er meerdere geparkeerde autos op de Maerten van Heemskerckstraat bekrast. De politie wil graag weten wie dit gedaan heeft. Er heeft een buurtonderzoek plaatsgevonden en de politie komt ook graag in contact met andere getuigen die vrijdagmiddag wellicht iets gezien hebben van de vernieling. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Heemskerk via 0900-8844.

Beschonken brokkenmaker aangehouden

IJMUIDEN, 10 april In de nacht van 9 op 10 april kwam er even voor 02.00 uur een melding binnen dat een man op een scooter tegen autos was gereden aan de Beukenstraat. Op de locatie troffen agenten een 36-jarige IJmuidenaar aan. De man had een verwonding in het gezicht, welke hij had opgelopen na een val met zijn scooter. Hij heeft hierbij meerdere geparkeerde autos geraakt. Uit een blaastest bleek dat de IJmuidenaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bleek een promillage te hebben van 1.45, terwijl 0.5 maximaal is toegestaan. De man is aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Mannen aangehouden na ruzie

HAARLEM, 10 april - De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een melding dat er een ruzie plaats zou vinden aan de Kromme Elleboogsteeg. Op de locatie troffen ze een 29-jarige Haarlemmer die aangaf zojuist te zijn geslagen. De twee die hier volgens de Haarlemmer bij betrokken waren, zijn vervolgens aangehouden. Het gaat om twee Amsterdammers van 20 en 24 jaar. Zij zijn overgebracht naar een politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is.

Schermutseling op sportveld

HAARLEM, 9 april - Zaterdagmiddag heeft zich een incident voorgedaan op het sportveld in Haarlem. Er raakten speelsters en toeschouwers in conflict met elkaar tijdens een voetbalwedstrijd aan de Wagenweg. Een 14-jarige inwoonster van Schoorl is ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. Wat precies de aanleiding is geweest voor het conflict en wat er zich voorgevallen heeft wordt nog onderzocht.

Beschonken bestuurder met harddrugs aangehouden

HAARLEM, 10 april - Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd in de nacht van zaterdag op zondag staande gehouden aan de Rozenstraat. De man was even daarvoor al door een rood verkeerslicht gereden en hij reed met te hoge snelheid. Bij de man werd een blaastest afgenomen en toen bleek dat hij teveel gedronken had, werd hij aangehouden. Hier was de man echter niet blij mee en hij probeerde weg te rennen. Tevergeefs, want de politiemensen hielden hem alsnog aan. Na een ademanalyse op het politiebureau bleek de man een promillage te hebben van 0.96. Tijdens zijn fouillering kwam er daarnaast ook harddrugs tevoorschijn. De man is ingesloten en zal worden verhoord.

Ruzie

IJMUIDEN, 9 april - Zaterdagavond rond 19.00 uur kwam er een melding binnen dat er een conflict had plaatsgevonden aan de Orionweg. Eén persoon zou daarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gepakt hebben. Deze persoon, een 26-jarige man uit Delft, was inmiddels weggereden in zijn auto. Een politieman zag de auto en hield deze staande aan de Radarstraat. Omdat de man mogelijk vuurwapen gevaarlijk was, heeft hij hierbij zijn dienstwapen getrokken. De Delftenaar bleek niet in het bezit te zijn van een vuurwapen. Wel gaf hij aan betrokken te zijn geweest bij een ruzie aan de Orionweg. De man is verhoord op het politiebureau, waarna hij is heengezonden.