Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding in onderzoek quad

Heerewaarden/Groesbeek/Nijmegen, 10-04-2011 o De politie heeft in een onderzoek naar een gestolen quad zondagmorgen een aanhouding gedaan in Heerewaarden. Het voertuig werd eind november vorig jaar gestolen in Nijmegen.

Op zondag 6 maart hield een politieman in het centrum van Groesbeek een man op een quad staande vanwege negeren van het eenrichtingsverkeer. Een 34-jarige inwoner van Groesbeek reed met een klein meisje voorop, beiden droegen geen helm. De politie constateerde dat er geen kentekenplaat op zat en de draden van het stuurslot waren doorverbonden. De quad werd in beslag genomen voor verder technisch onderzoek door de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA). Daarbij kwam vast te staan dat deze quad als gestolen geregistreerd stond.

De quad bleek op 25 november te zijn weggenomen vanaf de Dukaatstraat in Nijmegen. Inmiddels is de quad weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Verder politieonderzoek
De 34-jarige Groesbeker is als verdachte verhoord; hij tekende een afstandsverklaring. Daarna ging de politie door met het onderzoek. Dit leidde tot de aanhouding in Heerewaarden zondagmorgen rond 09.00 uur. Een 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is overgebracht naar het politiebureau. Daar wordt hij verhoord op verdenking van diefstal.
(08)

Laatst gewijzigd 10-04-2011 13:07 | © Regio Gelderland-Zuid |