Politie Gelderland-Zuid

Alcohol- en speerpuntencontrole

Nijmegen, 10-04-2011 o Politiemensen van team Verkeershandhaving hadden hun werkdag zaterdag in tweeën gesplitst. Eerst hielden zij 's middags op enkele plaatsen in Nijmegen en Groesbeek snelheidscontroles. Daarna werd de aandacht gericht op rijden onder invloed en andere speerpunten binnen hun taakveld verkeer waarmee de verkeersveiligheid gediend is.

Bij de snelheidscontroles was met name een hoge uitschieter op de Berg en Dalseweg opvallend, daar passeerde een bestuurder de mobiele radarauto met 107 kilometer per uur. Binnen de bebouwde kom van Nijmegen geldt overal een maximum van 50.
Het team controleert vrijwel dagelijks op wisselende tijdstippen en locaties in de hele regio Gelderland-Zuid bij verkeersonveilige kruisingen, op wegen waar dat op basis van (historische) ongevallencijfers nodig is of naar aanleiding van klachten van omwonenden.

Controle in centrum van Nijmegen
Vanaf 20.00 uur zaterdagavond is een alcoholcontrole gehouden op de Veemarkt, die duurde tot 23.00 uur. In totaal werkten 276 bestuurders mee aan een blaastest. Drie van hen bliezen bij de voorselectie op straat een zodanige waarde dat zij mee moesten voor een ademanalyse. Twee kwamen er met een waarschuwing vanaf, zij bleven onder de wettelijk strafbare limiet van 220 ug/l. Eén bestuuurder blies daar wel boven (255 ug/l). Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

Verder werden voor de volgende overtredingen bekeuringen geschreven:
* rijden zonder gordel (8)

* rijden door roodlicht (2)

* onjuist bevestigen van kentekenplaat (2)
* te hard rijden

* rijden zonder rijbewijs

* rijden met een verlopen rijbewijs

(08)

Laatst gewijzigd 10-04-2011 12:15 | © Regio Gelderland-Zuid |