Politie Groningen

Zondag 10 april 2011

Provincie Groningen, 10-04-2011

Dance-event Sunsation rustig verlopen

MIDDELSTUM Het dansevenement Sunsation in Middelstum is zaterdagavond rustig en ontspannen verlopen. Eén persoon, een 21-jarige man, is aangehouden wegens mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 22-jarige vrouw uit Middelstum in het gezicht te hebben geslagen. De man had ruzie met de vriend van de vrouw. Toen de vrouw tussen beiden ging staan, moest zij dit bekopen met slagen in het gezicht. Daarnaast is een bekeuring uitgeschreven voor baldadigheid. Een 18-jarige man uit Bedum had een straatnaambordje weggenomen. Verder is het evenement feestelijk verlopen.

Echtpaar in woning overvallen

TERMUNTERZIJL Zaterdagavond kort voor middernacht is een echtpaar uit Termunterzijl in hun woning overvallen. Nadat was aangebeld deed de mannelijke bewoner de deur open. In eerste instantie werd de weg gevraagd, maar al snel stonden er meerdere mannen voor zijn neus en werd hij bedreigd met een wapen. Er ontstaat een worsteling, waarbij de man op het hoofd wordt geslagen. De man verzet zich hevig, wat uiteindelijk tot gevolg heeft dat de mannen er vandoor gaan. De bewoner is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de overval. Mensen die rond middernacht iets verdachts hebben gezien in Termunterzijl, dat mogelijk verband houdt met dit incident, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dat kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie onderzoekt woninginbraken

LEENS/APPINGEDAM Bij een woning aan de Rietemastraat in Leens is zaterdagavond ingebroken. Onbekenden zijn binnen gekomen door een ruit aan de achterzijde te forceren. De woning is volledig doorzocht. Uit de woning zijn diverse waardevolle spullen en geld weggenomen.

Bij twee woningen aan de Nassaulaan in Appingedam hebben onbekenden vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Beide woningen zijn betreden door het forceren van een raam. Uit beide woningen zijn sieraden en geld weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken.

Aanhoudingen na belediging agenten

MARUM/VEENDAM Een 25-jarige man uit Grijpskerk is zaterdagnacht aangehouden voor belediging van agenten. De man kwam aan de Kruisweg uit de discotheek en uitte beledigende woorden richting de agenten. De Grijpskerker is ter ontnuchtering ingesloten. Hij bleek bovendien nog bijna 250 euro aan boetes te hebben openstaan. Dit bedrag kan hij vandaag betalen of wordt omgezet in vier dagen hechtenis. Ook aan de Kerkstraat in Veendam werden agenten in het openbaar uitgescholden en beledigd. Hier is een 25-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden.

Paardentrailer beland in kanaal

GRONINGEN Het verkeer op de Winsumerweg heeft zaterdagmiddag enige tijd hinder ondervonden van bergingswerkzaamheden van een paardentrailer. Een 44-jarige automobilist uit Marum reed met een lege paardentrailer over de weg, toen de trailer plotseling losschoot. De trailer belandde in het Van Starkenborgkanaal. Er raakte gelukkig niemand gewond. De politie heeft het scheepvaartverkeer tijdelijk stil gelegd. Het verkeer over de weg werd tijdens de berging van de trailer over één rijstrook geleid. Het is onduidelijk hoe de trailer heeft kunnen losschieten.

Motorcrosser ernstig gewond

FARMSUM Een 48-jarige motorcrosser uit Finsterwolde is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt. De man reed over de motorcrossbaan in Farmsum. Na een sprong kwam de man verkeerd terecht en viel. De man is met mogelijk hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de technische staat van de motor in orde was.

Asielzoeker bedreigt vriendin

TER APEL De politie heeft zaterdagmiddag een 25-jarige asielzoeker aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 28-jarige vriendin ernstig bedreigd te hebben. Na een woordenwisseling zou hij haar aan de haren hebben getrokken, geschopt, bedreigd en de keel hebben dicht geknepen. De vrouw wist uiteindelijk te ontkomen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Geluidsapparatuur meegenomen na overlast

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de geluidsapparatuur in beslag genomen van een 43-jarige bewoner van de Floresstraat in Groningen. Bij de man is al vaker geluidsapparatuur geconstateerd. Er stond een afspraak dat bij een volgende constatering van geluidsoverlast de apparatuur meegenomen zou worden. Na een melding constateerden agenten inderdaad overlast en hebben zij de apparatuur in beslag genomen. Bovendien heeft hij een bekeuring gekregen voor het veroorzaken van geluidsoverlast.

Aanhouding na mishandeling

MARUM Een 21-jarige inwoner van Marum is zaterdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Beide heren hadden voor een supermarkt aan de Wendtsteinweg in hun woonplaats ruzie gekregen. Daarbij is de 18-jarige in het gezicht geslagen en in zijn arm gebeten. Hij liep hierdoor neusletsel en een bijtwond op. De 21-jarige ging er vandoor toen de politie arriveerde, maar kon op basis van getuigenverklaringen worden achterhaald en aangehouden. De verdachte heeft bekend zijn plaatsgenoot te hebben geslagen. Hij mocht na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De 18-jarige moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Man aangehouden na mishandeling partner

GRONINGEN De politie heeft zaterdagvond aan de een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 38-jarige vrouw te hebben mishandeld, toen zij niet met hem in een taxi wilde stappen. Hierbij zou hij haar bij polsen en keel hebben gegrepen. De vrouw viel en hield er pijnlijke polsen en een pijnlijke hals aan over. Na enige tijd werd de vrouw onwel. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Krakers parkeerautomaat aangehouden

GRONINGEN Dankzij een alerte getuige kon de politie zaterdagavond twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (22 en 31 jaar) aanhouden. De getuige had gezien dat de mannen aan de Meeuwerderweg in Groningen een parkeerautomaat hadden opengebroken. De gealarmeerde politie trof de mannen even verderop aan. Zij waren in het bezit van een hoeveelheid kleingeld. Het geld is in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Geslagen en telefoon kwijt

WINSCHOTEN Een 20-jarige man uit Onstwedde is zaterdagavond bij het station in Winschoten mishandeld. De man wordt aangesproken door twee jongemannen die even willen bellen. Hierop geeft hij zijn telefoon. Even later krijgt hij uit het niets een klap in zijn gezicht, waardoor hij onderuit gaat. Beide jongemannen rennen er met zijn telefoon vandoor. Het slachtoffer gaat er achteraan, maar geeft het op als hij wordt bedreigd met een mes. De 20-jarige moest zich met lichte verwondingen in het gezicht onder doktersbehandeling stellen. Beide heren hadden een getinte huidskleur, waren ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.70 m lang en spraken Nederlands met een accent. Ze droegen beiden donkere kleding en sneakers. De politie onderzoekt de mishandeling.

Man aangehouden voor bedrijfsinbraak

OUDE PEKELA De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige inwoner van Winschoten op heterdaad aangehouden. Omwonenden hadden gezien dat de man bij een bedrijfspand aan de Burg. Van Weringstraat in Oude Pekela naar binnen ging. Hij had een ruit van het pand vernield. De politie ging gelijk met een hond die kant op. De hond ging door de vernielde ruit naar binnen en vond de verdachte. De Winschoter liep hierbij een bijtwond op aan zijn been. Hij is onderzocht en behandeld door een arts en daarna ingesloten in het cellencomplex.

Aanhouding na bedreiging met mes

GRONINGEN Een 32-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht aangehouden. De man had in de Poelestraat een woordenwisseling gekregen met een 22-jarige vrouwelijke plaatsgenoot. Toen de vrouw aangaf niet van zijn opmerkingen gediend te zijn, rende de man een eetgelegenheid in en kwam met een vleesmes naar buiten. Hiermee bedreigde hij de vrouw en haar vriend. Surveillerende agenten zagen het tafereel en hebben de man aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Flessen drank gestolen uit horeca

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op twee locaties personen aangehouden voor diefstal van flessen drank. In een horecagelegenheid in de Oosterstraat had een 15-jarige jongen uit Groningen drie flessen sterke drank achter de bar weggenomen. Dit was door barmedewerkers gezien. De jongen werd bij de uitgang herkend en overgedragen aan de politie. Bij de fouillering van de jongen werd ook nog een schenkdop aangetroffen. De jongen is ingesloten voor verhoor. Zijn moeder is geïnformeerd.

Bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt probeerde een 25-jarige man uit Barneveld een fles drank te stelen. Hij nam de fles uit een rek en nam gelijk een slok. Hierdoor ontstond schade aan het rek en kon de fles drank niet meer gebruikt worden. Dit werd gezien door barpersoneel. De man is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man moet de schade vergoeden.

Koperdief betrapt en aangehouden

SAPPEMEER Een 43-jarige man uit Zuidbroek is zaterdagochtend betrapt bij het stelen van koper. De man had meerdere delen koperleiding weggenomen bij een woning aan de Molenraai in Sappemeer. De bewoner was getuige van de diefstal en ging achter de dief aan. De gealarmeerde politie kon de man op de Noorderstraat aanhouden. Het koper is in beslag genomen. De dief is na een bekennende verklaring naar huis gestuurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na mishandeling

VEENDAM De politie heeft zaterdagnacht een 22-jarige man uit Veendam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 24-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Het slachtoffer had de voordeur geopend voor twee mannen, waarna hij direct een klap in het gezicht kreeg. Bovendien werd een ruit uit de voordeur vernield. Het slachtoffer had één van de mannen herkend. De politie kon deze man even later in zijn woning aanhouden. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is voor de onenigheid. De politie onderzoekt nog wat de identiteit van de tweede man is. De 22-jarige is ingesloten voor verhoor.

Banden van autos lek gestoken

GRONINGEN Aan de Noorderstationsstraat in Groningen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag van tenminste acht autos één of meerdere banden lek gestoken. De politie onderzoekt de vernielingen.

Valse identiteit helpt vreemdeling niet

GRONINGEN Een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats probeerde zaterdagnacht met een valse naam aan een aanhouding te ontkomen. De man fietste slingerend en zonder verlichting door de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Bij controle kon hij geen identiteitsbewijs tonen. Hij gaf tot twee keer toe onjuiste identiteitsgegevens op. Daarop is hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man als ongewenst vreemdeling te zijn aangemerkt. De man is in vreemdelingenbewaring gegaan.

Alcohol in het verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Alcohol en het besturen van een motorvoertuig gaan niet samen. Toch zijn ook zaterdag diverse bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed.

Groningen, Westersingel; een 25-jarige automobilist uit Uithuizen werd gecontroleerd, omdat hij een straat in reed waar hij niet mocht inrijden. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Stadskanaal, Handelsstraat; een 37-jarige automobilist uit Nieuw Buinen blijkt bij controle onder invloed van 1,25 promille alcohol. Hij heeft een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal gekregen.

Veendam, N963; een 31-jarige automobilist uit Assen moest zaterdagavond zijn rijbewijs inleveren en kreeg proces-verbaal voor gevaarlijk rijgedrag. De man reed met hoge snelheid, maakte gevaarlijke inhaalmanoeuvres en negeerde een stopteken. De bestuurder bleek bij controle onder invloed van 1,7 promille alcohol.

Groningen, Schuitendiep; een 21-jarige automobilist uit Groningen werd gecontroleerd, omdat hij geen achterlicht had en onvoldoende rechts hield. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en bovendien onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.