Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 10 april

Hoorn, 10-04-2011 o 12.00 uur

Drie overvallers op heterdaad aangehouden

Alkmaar, zaterdag 9 april

Drie mannen van 19, 21 en 22 jaar uit Utrecht zijn zaterdagavond rond 23.15 uur aangehouden op de Kievitstraat. Rond 23.00 uur kwam een man een supermarkt aan de Dijk binnen lopen. Hij bedreigde de winkelmedewerker met een mes en een taser en gaf aan dat hij geld wilde. De medewerker maakte de kassalade open. De overvaller griste het geld eruit en vertrok weer. Een klant die op het moment van de overval in de winkel was ging achter de man aan en wist de politie te alarmeren. Hij zag de man het Ooievaarsnest in gaan. De wijk werd door de politie afgezet. Agenten die bij een van de afzettingen stonden zagen door de Kievitstraat een auto aan komen rijden met drie mannen erin. De auto werd staande gehouden. Een van de agenten zag dat een van de inzittenden een taser weg probeerde te moffelen onder zijn jas. De drie mannen werden aangehouden. De auto werd in beslag genomen.

Man gestoken: getuigen gezocht

Den Helder, zondag 10 april

Een 33-jarige uit Den Helder is zondagochtend rond 03.20 uur gewond geraakt op de Koningstraat. De politie kreeg rond deze tijd de melding dat er iemand gestoken was met een steekwapen. Agenten troffen de man liggend op de grond aan. Hij bleek een snijwond te hebben in zijn zij en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Diverse mensen hadden gezien dat de man in het bijzijn was van twee andere mannen waarvan er een rood trainingspak droeg. Gezien werd dat de twee na de steekpartij in een auto stapte. De auto werd aangetroffen bij Sint Maartenvlotbrug op de N9. De bestuurder, een 39-jarige man uit Den Helder, werd aangehouden. De tweede verdachte, de man in het rode trainingpak, bleek niet in de auto te zitten. De recherche doet onderzoek naar deze tweede verdachte en roept getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Inbraak woning

Noord-Scharwoude, zaterdag 9 april

In een woning aan de Papiermolen werd tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 00.45 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van de woning een raam open te breken. Er werd geld meegenomen,

Alkmaar, zaterdag 9 april

In een woning aan de Oudegracht werd tussen vrijdagavond 19.30 en zaterdagochtend 03.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen waarschijnlijk de woning binnen door middel van hengelen. Dit is een methode waarbij met een lang voorwerp via de brievenbus het slot open wordt gemaakt. Dit kan wanneer de deur niet op het nachtslot wordt gedraaid. Het huis werd overhoop gehaald. Er werd verder niets weggenomen.

In een andere woning aan de Oudegracht werd tussen zaterdagavond 23.30 uur en zondagochtend 07.15 uur ingebroken. Ook hier kwamen de inbrekers binnen door de voordeur open te hengelen. Er werden twee tassen uit de woning weggenomen.

In een woning aan de Maclaine Pontstraat werd zaterdagochtend omstreeks 05.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen vermoedelijk binnen door de voordeur open te hengelen. Er werd apparatuur weggenomen en een portemonnee.

Bergen, zaterdag 9 april

In een huis aan de Duizendbladweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De inbrekers kwamen vermoedelijk binnen via de schuifpui in de slaapkamer. Er werd geld meegenomen en sierraden.

Wieringerwerf, zondag 10 april

In een woning aan de Marsstraat werd tussen zaterdagavond 20.00 en zondagochtend 01.00 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Er werden sierraden weggenomen.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locaties iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto botst tegen lantaarnpaal

Hoorn, zaterdag 9 april

Een 29-jarige automobiliste uit Zwaag reed zaterdagochtend rond 10.00 uur op de Zwaagmergouw tegen een lantaarnpaal. De vrouw draaide zich om een van haar kinderen vast te maken in het kinderzitje. Zij reed hierbij tegen de lantaarnpaal. De bestuurster en haar 3-jarige en 4-jarige dochtertje werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in bollenschuur

Hem, vrijdag 8 april

In een bollenschuur aan de Elbaweg brak vrijdagmiddag rond 16.30 uur brand uit. De brand begon vermoedelijk in één van de portocabines in de schuur. In deze cabines verblijven Poolse werknemers. De brandweer gaf rond 18.00 uur het sein brand meester. Het pand liep veel rookschade op. Er vielen geen gewonden. Twee meisjes moesten naar het ziekenhuis vanwege het inhaleren van rook.

Stuk heidegebied in brand

Bergen, vrijdag 8 april

Vrijdagmiddag ontstond rond 17.20 uur brand op een stuk heide vlak achter de Eeuwigelaan. De brandweer had het vuur binnen 20 minuten onder controle maar kon niet voorkomen dat het stuk heide van circa 1800 m2 afbrandde.

Heeft u vrijdagmiddag iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Eeuwigelaan en heeft u hierover nog geen contact gehad met de politie? Neemt u dan contact op met de politie in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vier aanhoudingen voor openbreken parkeerautomaat

Hargen, zondag 10 april

Vier mannen van 19, 20 en 21 jaar uit Heerhugowaard zijn zondagochtend rond 00.45 uur aangehouden op de Hargerstrandweg. De politie kreeg een melding dat er een parkeerautomaat werd opengebroken op de parkeerplaats aan de Hargerstrandweg. Op deze weg werd een auto aangetroffen met de vier mannen erin. De parkeerautomaat bleek inderdaad opengebroken te zijn. Het geld was echter niet weggenomen. De vier mannen werden aangehouden.

Alcoholcontroles

Alkmaar, zondag 10 april

Dit weekend werden er op diverse plaatsen in Alkmaar alcoholcontroles gehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er van 21.15 tot 00.45 uur gecontroleerd op de Kennemerstraatweg. Hier moesten 250 bestuurders blazen. Er werden zes overtredingen geconstateerd. Een 55-jarige bromfietser moest zijn bromfietsrijbewijs inleveren. Hij blies 710 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Dezelfde nacht werd er van 01.30 tot 04.00 uur gecontroleerd op de Nieuwe Schermerweg. Hier werden 84 bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik. Zeven bestuurders moesten een ademanalyse ondergaan. Zes van hen kregen een boete. Een 42-jarige automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Hij vertoonde zeer opvallend rijgedrag doordat hij beide rijbanen nodig had en reed zeer langzaam. Hij moest blazen en blies 645 ug/l. Dit is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook een 32-jarige automobilist moest als beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 545 ug/l, terwijl voor beginnend bestuurders 90 ug/l is toegestaan.

In de nacht van zaterdag op zondag werd van 21.30 tot 00.30 uur gecontroleerd op de Noorderkade. 474 Bestuurders moesten een blaastest ondergaan. Zeven bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Drie hiervan, waarvan twee beginnend bestuurder, hadden zoveel gedronken dat zij hun rijbewijs moesten inleveren.

Hierna werd de alcoholcontrole hervat op de Nieuwe Schermerweg waar 11 bestuurders gecontroleerd werden. Vier van hen bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Een 19-jarige snorfietser raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 465 ug/l blies als beginnend bestuurder. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Snorfietser gewond bij aanrijding

Alkmaar, zaterdag 9 april

Een 44-jarige snorfietser uit Oudorp raakte zaterdagochtend rond 01.40 uur gewond bij een aanrijding op de Kanaalkade. Een 22-jarige automobilist uit Rotterdam wilde rechtsaf slaan de Dirk Duivelsweg in Hij zag hierbij de snorfietser die rechts van hem reed over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de snorfietser ten val kwam. De bestuurder had ene flinke snee in zijn hoofd. Bij de man achterop zat een 42-jarige vrouw. Zij had last van haar been. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar de verwondingen mee bleken te vallen.

Aanhouding voor wapenbezit

Hoorn, vrijdag 8 april

Een 26-jarige en een 27-jarige man uit Grootebroek zijn vrijdagavond rond 22.15 uur aangehouden op het Kerkplein. De politie kreeg een melding van een vechtpartij. Hierbij zou een vuurwapen gezien zijn. De twee verdachten zouden zij weggereden in een auto. De auto met de twee mannen kon worden staande gehouden. In de auto werden twee op vuurwapen gelijkende voorwerpen aangetroffen. Zij werden aangehouden voor wapenbezit. Het bleek om twee luchtdrukwapens te gaan.

Aanhouding voor mishandeling (1)

Egmond-Binnen, zaterdag 9 april

Een 37-jarige man uit Egmond-Binnen is zaterdagmiddag rond 13.00 uur aangehoudenin zijn woning. De man was naar het huis van zij ex-vrouw gegaan. De twee kregen ruzie waarbij de man de vrouw mishandelde. Zij raakte buiten bewustzijn. De vrouw liep bij de mishandeling een bult op aan haar hoofd en bloeduitstortingen in haar nek. De man werd in zijn woning aangehouden voor mishandeling.

Aanhouding voor mishandeling (2)

Alkmaar, zaterdag 9 april

Een 29-jarige man uit Heiloo werd zaterdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Noorderstraat. Een 26-jarige man uit Heerhugowaard rende over de Kanaalkade om zijn bus te halen. Links van hem liepen drie mannen waarvan eréén achter hem aan begon te rennen. De 29-jarige man werd aangesproken door deze man en kreeg meerdere vuistslagen in het gezicht en een trap in zijn zij. Op dit moment reed er een politieauto langs. Agenten spraken de verdachte en de andere mannen aan, waarop deze wegrenden. De 29-jarige man kon even later aangehouden worden op de Noorderkade. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Ruzie om weggenomen fietsen

Hoorn, zondag 10 april

Een 17-jarige jongen uit Hoorn is zondagochtend rond 0015 uur aangehouden op de Florijn. De man stond hier met een groep vrienden tegenover een huis waar een verjaardagsfeestje aan de gang was. Een aantal mensen van dit feestje wilden op een gegeven moment op de fiets naar stad. Er bleek echter een deel van de voor het huis staande fietsen verdwenen te zijn. De verjaardagsbezoekers beschuldigden het groepje wat voor het huis stond hiervan. Hierop ontstond er ruzie tussen beide groepen. De 17-jarige man zou een 16-jarige jongen hierbij geslagen hebben. De politie kwam naar de vechtpartij en hield de 17-jarige jongen aan. Vijf fietsen werden aangetroffen in de sloot.