Politie Drenthe

Zondag 10 april 2011

Provincie Drenthe, 10-04-2011

Mannen aangehouden voor mishandeling

MEPPEL De politie hield zaterdagmiddag op de Jan Tooroplaan een 36-jarige man uit Meppel aan. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor op straat zijn ex-vrouw en haar echtgenoot te hebben mishandeld. Er is proces-verbaal opgemaakt.

ASSEN Een 24-jarige Groninger werd door de politie in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De politie zag hem op de Weiersstraat een op de grond liggende vrouw schoppen waarna hij de benen nam. Hij werd aangehouden en na onderzoek bleek dat hij ruzie met zijn 20-jarige uit Assen afkomstige vriendin had. Het slachtoffer moet ter observatie een nacht in het WZA door brengen.

EMMEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee inwoners van Weiteveen, 22 en 25 jaar, aan. Het duo mishandelde zonder enige aanleiding in een café aan de Hoofdstraat een 21-jarige jongeman uit Emmen. Laatstgenoemde probeerde een ruzie tussen dit duo en zijn vrienden te sussen maar werd in zijn gezicht geslagen.

Vervelende horecastappers

ASSEN Een 19-jarige Assenaar ging in de nacht van zaterdag op zondag op de bon. Hij vond het nodig om op de Gedempte Singel andermans fiets op te tillen en weg te smijten. Er ontstond geen schade. De jongeman werd bekeurd voor baldadigheid en kreeg een waarschuwing centrumverbod.

EMMEN De politie hield in de vroege zondagochtenduren een 20-jarige Emmenaar aan. Hij vernielde kort daarvoor een bloembak bij een café aan de Matissepassage. Op basis van zijn signalement kon hij op de Dordsestraat ingerekend worden.

ASSEN Een 30-jarige Assenaar was zaterdagavond en nacht vervelend aanwezig in een aantal cafés in het centrum van Assen. Hij viel publiek en portiers lastig. Uiteindelijk ging hij op de bon voor verstoring van de openbare orde en werd uit het centrum verwijderd.

Aanrijdingen door alcohol

ALTEVEER (GEM. DE WOLDEN) Na een melding over een gewonde scooterrijder die op de Oosterweg lag werd een onderzoek ingesteld. Op de rijbaan werd een 33-jarige aan zijn hoofd gewonde snorfietsbestuurder aangetroffen. De uit Alteveer afkomstige man bleek onder invloed te verkeren en was ten val gekomen op de rijbaan. Hij werd overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis waar een bloedproef werd genomen. Na onderzoek bleek de bestuurder geen gebruik te hebben gemaakt van het verplichte brom-fietspad en was zijn snorfiets niet verzekerd.

RODEN Ook een 54-jarige inwoner van Uitgeest raakte gewond bij een aanrijding. Op de Ceintuurbaan Zuid ging de man tengevolge van alcoholgebruik op zijn bromscooter onderuit. Met een hoofdwond werd de man overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Daar werd een bloedproef genomen.

VRIES In de vroege zondagochtenduren trof de politie na een melding een auto op de kop aan in de berm van het Waardeel. De 24-jarige uit Zuidlaren afkomstige bestuurder bleek naar een woning aan het Sprikkenveen gelopen te zijn. Daar bleek dat hij enige schaafplekken aan zijn onfortuinlijke rit had overgehouden. Omdat deze beginnend bestuurder alcohol had genuttigd, 470 ug/l, werd er proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie houdt verwarde brandstichtster aan
EMMEN De politie hield zaterdagavond een 34-jarige vrouw uit Emmen aan. Getuigen zagen de vrouw, een buurtgenoot, iets brandbaars over een schutting bij een woning aan de Vleerackers gooien. Ook gooide de vrouw brandbaar materiaal door de brievenbus van de woning. De bewoner kon de brand snel blussen. De vrouw, die een verwarde indruk maakte, werd op de Vleerackers aangetroffen en aangehouden. Zij zal door de GGZ beoordeeld worden.

Zware mishandeling in café
ASSEN Een 29-jarige inwoner van Assen is in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig mishandeld in een café aan de Kerkstraat. Dit werd zaterdagavond door de moeder van het slachtoffer aan de politie verteld. De Assenaar zou in het café door een bezoeker met een voorwerp in zijn gezicht zijn geslagen. De eigenaar van het café heeft hem hierna naar het WZA gebracht. Vanuit het WZA is hij naar het UMCG overgebracht. De man zal een oog moeten missen. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken man gooit ruit in

NIEUW WEERDINGE De politie hield zaterdagavond een 47-jarige man uit Nieuw-Buinen aan. Hij wordt er van verdacht ruiten van een leegstaande woning aan de Tussen de Wijken te hebben ingegooid. De man die stomdronken was vertelde ook dat hij de woning in brand wilde steken. Hij werd op de Tussen de Wijken aangetroffen, aangehouden en ingesloten. Op de oprit van de woning werd een gasfles aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilisten
ASSEN De politie hield zaterdagvond tijdens een alcoholcontrole op de Europaweg West twee autobestuurders aan. Een 24-jarige beginnend bestuurder uit Havelterberg blies 355 ug/l. Zijn rijbewijs werd tevens ingevorderd. Een 45-jarige vrouw uit Anderen werd bekeurd met 250 ug/l op.

Op de bon voor discriminatie
BEILEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige knaap uit Pesse aan. De man maakte discriminerende opmerkingen richting een portier van discotheek LEF aan de Domoweg. Tussen de verdachte en de portier was onenigheid en een handgemeen ontstaan omdat kort daarvoor een meisje uit de discotheek was gezet. De bezoekster wilde steeds weer naar binnen en werd daarbij uiteindelijk door de portier weggeduwd waarbij zij ten val kwam. Tijdens het handgemeen tussen de portier en de verdachte scheurde het shirt van de knaap die uiteindelijk de portier uitschold.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

KLAZIENAVEEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee inbrekers op heterdaad aan. Twee oplettende medewerkers van een beveiligingsbedrijf zagen bij een in aanbouw zijnd bedrijfspand op de Zwet twee mannen weg rennen. Deze renden het bos in aan de Oude Zwarteweg. Na onderzoek bleek er ingebroken te zijn in een bouwkeet en lagen een aantal van diefstal afkomstige goederen buiten de keet gereed om mee te nemen. Met inzet van een politiehond werd het duo in het bos aangehouden en ingesloten. Het gaat om en 27-jarige inwoner van Emmer Compascuum en een 28-jarige man uit Klazienaveen. De politie stelt een onderzoek in.

Velgendief overlopen
ASSEN Een 43-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag overlopen tijdens het stelen van autovelgen. Na een melding van een verdachte persoon in de omgeving van de Hoofdvaartsweg leiden schoensporen in het natte gras de politie naar autobedrijf Wander aan de Balkengracht. De Assenaar werd sluipend tussen de geparkeerde autos aangetroffen en nam vervolgens de benen. Na een korte sprint gaf hij het op. Een rugtas met inbrekersgereedschap werd tussen de autos aangetroffen en van een auto waren al drie wielmoeren gedemonteerd. De Assenaar werd aangehouden en ingesloten.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 46-jarige Assenaar aan. De man wordt er van verdacht zijn 44-jarige ex-vrouw in haar woning te hebben mishandeld. Het project huiselijk geweld wordt gevolgd.

Aanhouding na vechtpartij
MEPPEL In de vroege zondagochtend uren werd de hulp van de politie ingeroepen bij een vechtpartij voor een café aan het Prinsenplein. Ongeveer 10 personen gingen met elkaar op de vuist. De aanleiding van de vechtpartij was niet duidelijk en uiteindelijk moest de politie met meerdere eenheden ter plaatse gaan om de vechtende mensen te scheiden. Een 19-jarige jongeman uit Broekhuizen (Dr) werd hierbij aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en ging op de bon.

Aangehouden voor diefstal fles drank

MEPPEL Een 17-jarige knaap uit Meppel werd door personeel van een café aan het Prinsenplein aangehouden als verdachte van diefstal. De cafébezoeker stal een fles drank achter de bar vandaan en werd betrapt. Hij werd overgedragen aan de gealarmeerde politie.

Eenzijdige ongevallen met letsel

MEPPEL Een 18-jarige bestuurster uit Terband raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond tijdens een eenzijdig ongeval. Ze reed in haar auto over de A32 vanuit de richting Apeldoorn in de richting van Steenwijk. Vervolgens verklaarde de autobestuurster dat ze een stukkie kwijt is en weer bij kennis komt op de kop in haar auto ter hoogte van afslag Noord. Ze werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.