Politie Noord- en Oost Gelderland


|Slachtoffer dodelijk ongeval A1 - 40-jarige man uit Beekbergen | |
Het dodelijke slachtoffer van het verkeersongeval zondagochtend 10 april op de A1 onder Apeldoorn, betreft een 40-jarige man uit Beekbergen. De politie heeft de familie van het slachtoffer inmiddels weten te bereiken en op de hoogte gebracht.


Het slachtoffer zat als passagier in een personenauto die bestuurd werd door een 40-jarige man woonachtig in Namibië.
De bestuurder reed rond 6.50 uur vanuit de richting Amersfoort en botste door nog onbekende oorzaak bij de wegwerkzaamheden tussen Kootwijk en Apeldoorn tegen de betonnen wegafscheiding.


De bestuurder werd aangehouden en voor behandeling van het opgelopen letsel naar het ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis werd een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend.
Na behandeling werd de bestuurder voor nader onderzoek en verhoor ingesloten op het politiebureau in Apeldoorn.
De juiste toedracht, waaronder de gereden snelheid, wordt nader door de dienst Verkeers Ongevallen Analyse onderzocht en zal pas over enkele dagen duidelijk zijn.


Zie ook het eerdere persbericht hieronder:

|     |Apeldoorn - Man omgekomen bij ongeluk op A1               |

Op de A1 richting Deventer, ter hoogte van Apeldoorn, is zondagochtend een man om het leven gekomen nadat de auto waar hij in zat tegen betonnen afzettingen botste en over de kop sloeg. De man zat als bijrijder in de auto. De bestuurder raakte lichtgewond en is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het veroorzaken van de aanrijding.


Het ongeluk vond rond 06:50 uur plaats op een stuk waar een verlaagde snelheidslimiet geldt in verband met wegwerkzaamheden. Het lijkt erop dat de auto over de kop is geslagen nadat de bestuurder tegen de betonnen afzettingen botste. De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse gekomen en onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval, en ook of de bestuurder te hard gereden heeft.


De politie hanteert de regel 'Botsen is blazen' dus de bestuurder is ter plekke een blaastest afgenomen. Deze wees uit dat mogelijk sprake is geweest van rijden onder invloed. In het ziekenhuis zal een bloedproef worden afgenomen om dit met zekerheid vast te stellen. De bestuurder is aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht om zich te laten behandelen. Op een later tijdstip zal hij uitgebreid worden verhoord.


Het verkeer richting Deventer wordt stapvoets, via de zogenaamde calamiteitenroute, langs het ongeluk geleid. Als het onderzoek en de bergingswerkzaamheden zijn afgerond (naar schatting rond 9 uur) zal de weg weer worden vrijgegeven.


EINDE BERICHT


-----------------------

(





(

---- --