Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 10-04-2011

Bredanaar verdacht van aanranding

BREDA - De politie heeft gistermiddag een 18-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van een aanranding die gisterochtend plaats vond de Lelystraat. Het slachtoffer, een 25-jarige vrouw uit Breda deed aangifte. De verdachte is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Na een blokje om met de hond, liep gisterochtend (09-04-2011), even na 04.00 uur, het slachtoffer, samen met een vriendin de flat aan de Lelystraat in.. In het trapportaal komt ze oog in oog te staan met een onbekende man. Hij pakt haar vast en betast haar onzedelijk. Zowel het slachtoffer als haar vriendin slaan en schoppen de dader die korte tijd later vertrekt. Na ontvangen melding zochten agenten direct in de buurt. Daarbij werd het middel SMS-Alert ingezet met de tekst: Breda, Hoge Vucht, poging verkrachting. Sign. Dader: blank forse man, 25 - 30 jaar, kort donker blond haar, groene sweater, grijze joggingbroek, onverzorgd.
Dit resulteerde niet direct in een arrestatie.

Tijdens het opsporingsonderzoek wat volgde kwam de 18-jarige in beeld. Met toestemming van het Openbaar Ministerie is hij later, in een woning in Breda aangehouden.

Politie vindt man op dak school

BREDA - De politie heeft vanmorgen een 32-jarige Bredanaar aangehouden voor poging inbraak. Een oplettende getuige meldde rond 04.15 uur een verdachte situatie bij een school aan de Terheijdenseweg. Agenten namen poolshoogte en troffen op het dak van de school de Bredanaar aan. Er kwam een hoogwerker aan te pas om hem van het dak te halen. In zijn zakken had hij twee messen. De man, die een verwarde indruk maakte, is op het bureau ingesloten.

Dronken spookrijder botst op tegenligger

SINT WILLEBRORD - De politie heeft vannacht een 23-jarige automobilist uit Zegge aangehouden. Hij reed als bestuurder van een auto rond 02.00 uur vanuit Hoeven over de Rijksweg de A58. Bij St. Willebrord nam hij in plaats van de oprit de afrit richting Breda. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem een personenauto die bestuurd werd door een 26-jarige vrouw uit St. Willebrord. Bij het zien van de koplampen trachtte ze een aanrijding met hem te voorkomen door uit te sturen. Dit mocht niet baten. De verdachte reed frontaal tegen de tegenligger. Tijdens het onderzoek bleek dat de 23-jarige onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau is van hem bloed afgenomen. Tijdens het verhoor bekende hij spook gereden en gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-04-2011 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |