Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-04-2011

Politie vordert rijbewijs in

TILBURG - De politie heeft gisteravond het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige Tilburgse automobilist. Agenten controleerden hem rond 22.00 uur op de Wandelboslaan. Tijdens het aanspreken bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 810 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Op de Spoorlaan hielden agenten een 27-jarige Tilburgse
scooterbestuurder aan. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied controleerden hem vanmorgen. Ook hij verkeerde onder invloed. Een ademtest bij hem wees uit dat hij 595 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Snorders op de bon

TILBURG - De politie heeft vannacht twee bestuurders bekeurd voor illegaal taxivervoer. Agenten die belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg controleerden beide
bestuurders. Beiden hadden op dat moment klanten in hun auto. Beiden waren niet in het bezit van een geldige taxivergunning en kregen een proces verbaal. De politie controleert regelmatig het taxiverkeer op snorders. Bij aantreffen worden zij beboet.

Zoon voorkomt diefstal auto vader

TILBURG - Een 32-jarige Tilburger kon gistermiddag voorkomen dat de auto van zijn vader gestolen werd. Rond 17.30 uur zag hij een onbekende man in de auto van zijn vader zitten, die geparkeerd stond bij een woning in de Bellinistraat. Op het moment dat hij naar de auto toe liep, vluchtte de dader de auto uit en rende, samen met een handlanger weg. De zoon zette de achtervolging in en trof hem korte tijd later als bijrijder op een scooter in Tilburg Noord aan. Na een korte
achtervolging lukte het hem de scooter klem te rijden die daarbij ten val kwam. De dader nam opnieuw de benen, terwijl de bestuurder bleef liggen. Op dat moment omsingelden drie vermoedelijk bekenden van de dader de zoon. Er ontstond een conflict waarbij de zoon mishandeld werd. Gewaarschuwde agenten troffen het drietal aan. Zij werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De bestuurder van de scooter is met een vermoedelijk sleutelbeenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Broer vernielt huisraad en bedreigd zus

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 20-jarige tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en vernieling. De man is op het bureau ingesloten.

De politie nam gistermiddag poolshoogte in een woning in de wijk 't Zand, na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Daar spraken ze met een 21-jarige vrouw. Zij vertelde dat haar 20-jarige broer volledig door het lint ging, nadat ze een blikje drinken gepakt had waar hij het niet mee eens was. Tijdens zijn woedeaanval vernielde hij huisraad, de auto van zijn moeder en besmeurde de woning. Vervolgens richtte hij zich op zijn zus. Hij bedreigde haar met de dood en zette zijn woorden kracht bij door haar te achtervolgen met een ijzeren staaf. Het lukte de vrouw, door weg te rennen, slagen met de staaf te voorkomen. De politie trof de man aan bij de buren waar hij ingerekend werd.

Tilburger opgepakt voor diefstal cq heling motor

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het Pieter Postplein in Tilburg twee Tilburgse mannen van beiden 21 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal cq heling van een motor. Het voertuig stond sinds op 02 april jl gesignaleerd. De motor verdween vanaf de Effenseweg in Breda. Beide mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Surveillerende agenten zagen gistermiddag in de omgeving van de Pironstraat een motor rijden met daarop twee opzittenden. Beide mannen droegen geen helm. Bij het zien van de agenten gaf de bestuurder gas en reed weg. In de Jacob van Campenstraat stalde ze vervolgens de motor en gingen er te voet vandoor. Het lukte de politie beiden korte tijd later in de omgeving van het Pieter Postplein aan te houden. De motor bleek van diefstal afkomstig.

Tilburger slachtoffer van straatroof

TILBURG - De politie onderzoekt een straatroof die vannacht plaats gevonden heeft op de Reeshofdijk. Het slachtoffer, een 18-jarige Tilburger werd daarbij het slachtoffer. De jongen fietste rond 03.45 uur vanuit het centrum over de Reeshofdijk. Ter hoogte van de Baron van Voorst tot Voorstweg reed een onbekende blanke jongen hem klem. Op dat moment voelde hij dat hij van achteren in zijn rug getrapt werd. Het slachtoffer kwam ten val. De jongen, getinte huidskleur, die hem trapte sloeg hem vervolgens en eiste geld. Nadat het slachtoffer zijn geld had afgestaan vertrokken beide daders en reden weg richting winkelcentrum.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-04-2011 13:49 | © Regio Midden en West Brabant |