Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 13.55 uur

Utrecht, 10-04-2011

Quadrijder over de kop

TIENHOVEN- Een quadrijder uit Utrecht, leeftijd onbekend, is vrijdagavond over de kop gevlogen aan de Maarsseveensevaart.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdig ongeval aan de Maarsseveensevaart. Ter plaatse bleek dat de quadrijder over de Maarsseveensevaart in de richting van Tienhoven reed toen hij ter hoogte van de kruising met de Oude Dijk de macht over het stuur verloor. Hierop vloog hij in de lucht en kwam in de berm terecht. Ambulancepersoneel bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn rug en linkerbeen.

Rijden in gestolen auto

ABCOUDE- Drie Amsterdammers, 19, 23 en 25 jaar, zijn zondagmorgen aangehouden voor het rijden in een gestolen auto.

Omstreeks 02.25 uur zou een gestolen auto op de A2 rijden ter hoogte van Abcoude. Agenten gingen ter plaatse en zagen de auto rijden in de richting van Amsterdam. Ze gaven de bestuurder een stopteken en controleerde hem en de andere twee inzittenden. Na onderzoek bleek dat de auto inderdaad als gestolen geregistreerd stond. Hierop werden de drie mannen aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Op zoek naar getuigen brandstichting in winkel

WOERDEN- De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting in een winkel aan de Groenendaal op vrijdagmiddag.

Omstreeks 15.50 uur kreeg de politie een melding van brandstichting en diefstal door twee jongens in een winkel. De politie is op zoek naar getuigen.

Signalement verdachte 1:Jongen, blank, 175 cm lang, halflang blond haar, grijs colbertje, blauwe spijkerbroek, gympen.

Signalement verdachte 2: Jongen, blank, 165 cm lang, kort rood haar, zwarte trui met groene print op de borst, blauwe spijkerbroek en witte gympen.

Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie van district Rijn & Venen op 0900-8844 of bel met meld misdaad anoniem op 0800-7000.

Man probeert autosleutels uit contact te trekken

MONTFOORT- Een 42-jarige man uit Montfoort is vrijdagavond aangehouden omdat hij autosleutels wilde stelen uit een auto van een 54-jarige vrouw uit Oudewater.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie een melding van een poging diefstal van autosleutels aan de Boslaan. Een man vrouw zat in haar geparkeerde auto op de parkeerplaats toen plots de 42-jarige man het portier van haar auto opendeed en probeerde de autosleutels uit het contact van haar auto te pakken. De vrouw begon te gillen en omstanders hielden de man aan. De agenten namen de man over en brachten hem naar het politiebureau. Hij werd in verzekering gesteld.

Meer dan 800.000 euro aan achterstallige belastingschuld geïnd

BREUKELEN- Tijdens een gezamenlijke verkeerscontrole van onder andere politie, belastingdienst, douane en ANWB zijn verschillende bestuurders aangehouden en is voor meer dan 800.000 euro aan achterstallige belastingschuld geïnd.

Vrijdag tussen 13.00 en 20.00 uur werden automobilisten op de A2 ter hoogte van Breukelen gecontroleerd. In totaal werden 7.268 autos gescand. Er werden onder andere zes voertuigen afgetakeld, drie rijbewijzen ingevorderd en drie aanhoudingen verricht in verband met verboden wapenbezit. Verder waren er een groot aantal bekeuringen voor onder andere snelheidsovertredingen, niet handsfree bellen en rijden onder invloed van softdrugs.

Verdachte aangehouden

MONTFOORT- Een 24-jarige man uit Driebruggen is zondagmorgen aangehouden omdat hij iemand zou hebben geslagen.

Omstreeks 2.00 uur kreeg de politie een melding dat er een gespannen sfeer zou hangen bij een feest aan het IJsselveld. Agenten gingen ter plaatse en werden aangesproken door de beveiliging dat een man een beveiliger zou hebben geslagen. De agenten hielden de bewuste man aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor. Andere agenten werden aangesproken door een andere man die door beveiligers in zijn gezicht zou zijn getrapt. De man komt nog aangifte doen. Het is in beide zaken nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie heeft de zaken in onderzoek.