Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 14.30 uur

Utrecht, 10-04-2011

Twee verdachten aangehouden

BAARN De politie hield zaterdagmorgen twee mannen uit Baarn aan.

Omstreeks 03.50 uur kwam een 19-jarige man uit Soest naar het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. Hij was zojuist op straat geslagen aan de Laanstraat door een andere man die vergezeld werd door een vriend, maar deze vriend zou niet hebben geslagen. Agenten keken naar de man uit die aan het opgeven signalement voldeed en troffen hem verderop aan de Laanstraat aan. Zij hielden de 20-jarige verdachte uit Baarn aan. Bij de fouillering op het bureau troffen agenten harddrugs aan, die werd in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Tijdens de aanhouding hielden agenten een groepje personen staande om personalia op te nemen. Twee jongemannen renden er toen vandoor. Een van hen kon na een korte achtervolging worden gepakt en gecontroleerd. Deze 21-jarige man uit Baarn kon geen ID tonen en werd aangehouden. Tijdens zijn fouillering op het bureau troffen agenten eveneens harddrugs aan, welke in beslag werd genomen. Mogelijk gaat het om de vriend van de 20-jarige verdachte.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar nieuwe getuigen. Indien u informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachte aangehouden

SOEST De politie kreeg vrijdagavond omstreeks 23.55 uur een melding dat er een beveiliger zou zijn geslagen door een man bij een horecagelegenheid aan de Middelwijkstraat.

Aan de hand van het opgegeven signalement en naam, herkenden agenten de verdachte en gingen naar hem op zoek. De 20-jarige verdachte uit Soest bevond zich inmiddels bij een andere horecagelegenheid aan de Middelwijkstraat en werd daar aangehouden. Hij bekende met de beveiliger te hebben gevochten. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal voor beide horecagelegenheden een toegangsverbod krijgen.

Verkeerscontrole

SOEST De politie hield vrijdagmiddag tussen 15.00 uur en 16.00 uur een verkeerscontrole aan de Dalweg. In totaal werden zeven bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden in een onverzekerde auto, één voor het niet handsfree bellen en twee voor het niet kunnen tonen van de autopapieren.

Verdachte aangehouden

SOEST De politie hield vrijdagmorgen omstreeks 11.20 uur een 39-jarige man uit Soest aan op verdenking van mishandeling van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).

Het 57-jarige slachtoffer uit Harderwijk belde aan bij de man om hem te bekeuren voor het onjuist aanbieden van huisvuil. Meerdere malen belde de BOA aan, waarop de deur werd opengedaan en vervolgens weer werd dicht gegooid. Dit herhaalde zich totdat de BOA de deur tegen zijn voorhoofd aankreeg, waardoor hij licht letsel op liep. De politie werd gebeld, maar toen agenten ter plaatste kwamen, had de verdachte de woning verlaten. Op de kruising Albert Cuyplaan met de Talmalaan werd hij aangetroffen en aangehouden. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen tuinmeubilair en accessoires

SOEST De politie hield zaterdagmorgen een 19-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Soest aan omdat zij goederen uit een tuin hadden weggenomen.

Omstreeks 04.35 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen en een blonde vrouw met een tuinset aan het sjouwen waren. Agenten troffen het drietaal aan op de kruising Beetzlaan met de Laanstraat. De vrouw kon direct worden aangehouden, maar de twee mannen gingen er vandoor. Een van de mannen kon in het parkje Honsbergen worden aangehouden. De vrouw en de man bekenden 7 tuintoelen, een gipsen beeld en een glazen bol te hebben gestolen om verderop te gaan relaxen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Naar de derde verdachte is de politie nog op zoek.