Ingezonden persbericht

Door een misverstand is in het eerder verzonden persbericht de ridderorde verkeerd aangeduid. De heer Breeschoten is geen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder treft u het juiste persbericht aan.

10 april 2011
Ab Breeschoten Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Erelid van Harmonievereniging Ons Genoegen Ab Breeschoten is Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding werd hem zaterdag 9 april overhandigd door burgemeester Schorer van Renswoude. De uitreiking vond plaats tijdens het voorjaarsconcert van Ons Genoegen.

Ab Breeschoten is sinds de oprichting, ruim 60 jaar geleden, lid van de Renswoudse muziekvereniging. Vanwege dit jubileum ontving hij zaterdag een speldje van de overkoepelende muziekfederatie, de KNFM. Voorzitter Ron Versteeg ging namens Ons Genoegen in op de belangrijke rol en de grote inzet van Breeschoten: "Van de 60 jaar heeft Ab Breeschoten zich circa 55 jaar zeer verdienstelijk gemaakt voor deze bloeiende vereniging." In 1999 werd Ab Breeschoten daarom al benoemd tot erelid van de vereniging.

Verdienstelijk
In de periode 1959-1983 was Ab Breeschoten bestuurslid en tussen 1955 en 2009 haalde hij maandelijks oud papier op voor de vereniging. Twee keer was Breeschoten lid van een bouwcommissie. In 1993 begeleidde hij de verbouwing van het oude muziekgebouw, sinds 2009 is hij betrokken bij de nieuwbouw van 't Podium. Nadat Versteeg het KNFM-speldje overhandigde, nam burgemeester Schorer het woord: "Dat u zestig lid bent van deze vereniging is bijzonder, maar niet uniek. De inzet die u hebt vertoond, die is wel uniek. Uw inzet is dan ook niet onopgemerkt gebleven." Nadat Schorer de fantastische woorden sprak "Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd" barstte de volle zaal uit zijn voegen. Schorer mocht de geëmotioneerde Breeschoten de onderscheiding opspelden.

Voorjaarsconcert

De onderscheiding werd uitgereikt tijdens het voorjaarsconcert van Ons Genoegen. Dit concert was de eerste eigen uitvoering van de nieuwe dirigent van het harmonieorkest, Bart van den Goorbergh. Onder zijn leiding heeft het orkest gewerkt aan een programma in geheel Spaanse stijl. Mezzosopraan Mariska Wessel luisterde avond op met haar fantastische stem en ook het leerlingenorkest vulde een deel van het programma. Een bijzondere rol was weggelegd voor Daniëlle van der Avort op altsaxofoon. Zij speelde de prachtige solo in Adiós Nonino, het werk dat op 2 februari 2002 wereldberoemd werd door de traan van prinses Máxima.

Noot voor de redactie,