Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 14.25 uur

Utrecht, 10-04-2011

Brandstichting - politie zoekt getuigen

AMERSFOORT De politie kreeg zondagmorgen een melding van een autobrand aan de Schiestraat. De auto zou tussen 03.15 en 04.15 uur in de brand zijn gestoken. De politie is op zoek naar getuigen. Indien u informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachte aangehouden
LEUSDEN De politie hield zaterdagmorgen een 19-jarige man uit Leusden aan op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg omstreeks 04.10 uur een melding dat er een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Asschatterweg had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en spraken met het slachtoffer. Ondertussen kwam er nog een melding binnen van een conflict aan de Biezekamp in Leusden. Agenten die daar ter plaatse gingen, constateerden dat het om dezelfde verdachte ging die daarbij betrokken was. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Straatroof politie zoekt getuigen

WOUDENBERG Zaterdagavond kreeg de politie omstreeks 21.00 uur een melding dat er zojuist geprobeerd was een pizzakoerier te beroven en dat daarbij geweld was gebruikt.

De koerier bezorgde een pizzabestelling bij twee jongens die zich bevonden op een bankje bij het basketbalveld aan de Jacobshoeve-erf. Toen de koerier zijn portefeuille pakte, wilde een van de twee deze afpakken. De koerier riep om hulp, waarop hij stevig werd vastgepakt door diezelfde jongen en op de grond werd geduwd. De koerier bleef om hulp schreeuwen, waarna de jongens uiteindelijk wegrenden. Agenten hebben nog naar hen uitgekeken, maar troffen hen niet meer aan.

De jongen die het geweld gebruikte had een donkere huidskleur, was ongeveer 18 jaar oud, ongeveer 1.85 meter lang, had een fors postuur en droeg een rozekleurig adidas vest. De tweede jongen had ook een donkere huidskleur en juist een smal postuur.

De politie onderzoekt de zaak en is zoek naar getuigen. Indien u informatie heeft, belt u dan met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachte aangehouden

LEUSDEN De politie hield vrijdagmiddag een man uit Leusden aan nadat er een gevecht had plaatsgevonden.

Omstreeks 17.25 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling aan de Rozenhaag. De melder ervaarde overlast van hangjongeren en zag twee jongens die dit mogelijk hadden gedaan. Hij had hier fotos van gemaakt en dit was gezien door hen. Hierop gingen de twee jongens verhaal halen bij de man. De man haalde vervolgens een slagwapen tevoorschijn. Beiden partijen hielden een ander verhaal over wat er daarna gebeurde. Een van de jongens, een 16-jarige uit Leusden, gaf aan geslagen te zijn en wilde ter plaatste aangifte doen van mishandeling. Hierop hielden agenten de man aan. De politie onderzoekt de zaak.