Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.21 uur

Utrecht, 10-04-2011

Vier personen aangehouden voor vernieling fietsen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Zaterdagavond zijn vier personen aangehouden voor het vernielen van fietsen.

Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat een groep personen mogelijk fietsen aan het stelen was. Agenten kwamen ter plaatse en troffen een aantal vernielde fietsen aan. De getuige zag de groep lopen en de agenten hielden twee jongens, 16 en 17 jaar uit Maarn en twee 19-jarige mannen, uit Driebergen-Rijsenburg en Doorn, aan. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Man rijdt onder invloed greppel in

RENSWOUDE- Een 40-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats is zaterdagavond een greppel ingereden. Hij had te veel gedronken.

Omstreeks 23.55 uur kreeg de politie een melding dat er een auto zonder verlichting door Renswoude reed richting Veenendaal de Klomp. Volgens de melder had de bestuurder hoogstwaarschijnlijk gedronken, gezien zijn rijgedrag. Toen de politie ter plaatse kwam was de automobilist in een greppel beland. Hij werd aangehouden. In het politiebureau wees de ademanalyse 900 ug/l uit. Omdat de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, kon niet worden vastgesteld of hij in het bezit van een rijbewijs was. De man werd ingesloten voor verhoor.

Geweld tegen politiemensen

VEENENDAAL- Drie mannen uit Elst zijn zondagmorgen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Omstreeks 03.40 uur werd door middel van cameratoezicht gezien dat een man aan de Korenbeurs stond te wildplassen. Een agent sprak de 24-jarige man hierop aan. De man gedraagt zich recalcitrant waarop hij met verzet wordt aangehouden. Twee mannen van 22 en 25 jaar, ook uit Elst, bemoeien zich ermee en er ontstaat een worsteling met de agenten. Andere agenten komen ter plaatse. Er is sprake van veel verzet en de 24-jarige man wordt gepepperd. Uiteindelijk kunnen de drie mannen worden aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zoekactie naar vermiste man

RHENEN De politie heeft vrijdagavond een zoekactie met politiehelikopter op touw gezet, op zoek naar een 45-jarige man uit Rhenen. Vrijdag omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding dat de man sinds vrijdagmorgen werd vermist en suïcidaal was. Op zaterdag werd de zoekactie hervat. Zaterdag omstreeks 13.15 uur werd de man dood aangetroffen nabij de Defensieweg. Onderzoek wees uit dat er geen sprake is van een misdrijf.