Politie Gelderland-Zuid

Twee rijbewijzen ingevorderd

Beuningen/Alphen, 10-04-2011 o In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie twee bestuurders aan voor rijden onder invloed. Beiden bliezen zover over de wettelijke toegestane limiet dat agenten meteen hun rijbewijs invorderden. Het gebeurde in Beuningen op de Balmerd en in Alphen op de Heuvelstraat.


* Beuningen

Surveillerende agenten werden rond 06.45 uur op de Balmerd aangesproken door verontruste buurtbewoners. Zij hadden een vrouw in een auto voorovergebogen over het stuur zien zitten. De auto stond midden op een kruising met nog lopende motor en alarmlichten aan. De bestuurster, van 27 jaar en afkomstig uit Beuningen, was in staat mee te werken aan een blaastest, die gaf een "F" indicatie wat doorgaans een slecht teken is. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek de vrouw veel te veel te hebben gedronken. De uitslag bedroeg 675 ug/l, terwijl de limiet ligt op 220. Haar rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook maakt de politie melding bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een onderzoek naar de rijgeschiktheid en rijvaardigheid.

Omdat de 27-jarige geen rijbewijs kon overleggen, werd haar auto in beslag genomen. Die krijgt ze terug bij overhandiging van de juiste papieren.

* Alphen

Op de Heuvelstraat controleerden politieagenten rond half 3 zaterdagnacht een 19-jarige bestuurder uit Heerewaarden. De voorselectie op straat gaf een uitslag die wees op alcoholgebruik, daarom was de onvermijdelijke ademanalyse op het bureau nodig. De latere uitslag bedroeg 365 ug/l, ruim boven de strengere grens voor beginnend bestuurders van 88 ug/l. Het betekende dat het rijbewijs van de 19-jarige is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Naast de grotere alcoholcontrole in Nijmegen zaterdagavond, waar een bestuurder onder invloed bleek, was er die avond in deze regio nóg een aanhouding voor dit strafbare feit. In Millingen aan de Rijn hielden agenten op de Heerbaan een 34-jarige Nijmegenaar aan. Dit was rond 20.00 uur. De bestuurder blies 385 ug/l en kreeg hiervoor naast een proces-verbaal een rijverbod van 3 uur opgelegd. (08)

Laatst gewijzigd 10-04-2011 15:35 | © Regio Gelderland-Zuid |