Hoefnet


Nieuws

Horst: Spannende strijd bij pony's en para equestrian menners in Horst

10-04-2011

Vanmorgen om 08.30 uur ging de marathon van de eerste klasse 4 wedstrijd in het Limburgse Horst aan de Maas van start. Al gauw stroomden de terreinen aan de Kasteelse Bossen vol met publiek, dat volop genoot van de aanspanningen in de marathon en de vele nevenactiviteiten.

Winst voor De Ruyter

Melanie Becker startte haar WK pony Ostara's Sandor en slaagde er ondanks haar overwinning in de marathon niet in haar concurrente Yvonne de Ruyter te passeren in het eindklassement. Yvonne van der Mark werd derde. Tamara Pijl moest na de derde hindernis de strijd staken omdat haar 10-jarige NRPS pony Sem niet meewerkte.

Vrouwen strijd

Bij de tweespan pony's bonden Woutera van de Kamp en Manon van Kasteren de strijd met elkaar aan in het laatste onderdeel. Woutera stuurde haar Welsh pony's Bart en Vechtzicht's Courtier feilloos door de zes hindernissen, ontworpen door Jeroen Houterman. Van de Kamp schreef niet alleen de marathon op haar naam, maar versloeg in het eindklassement ook Karel van Kekem, die tweede werd. Manon van Kasteren werd tweede in de marathon en derde in het totaalklassement. Marathonspecialist Ewoud Boom reed evenals in de dressuur en vaardigheid met zijn nieuwe pony Bronski Flowers Bliksum en vroeg bewust niet het uiterste van zijn span. Boom voldeed keurig aan de kwalificatie eisen door zonder problemen de finish te passeren.

Limburgse overwinning

Limburger Marcel de Vries won met de overmacht de marathon bij de vierspan pony's, voor Aart van de Kamp jr. en Jan de Boer. Bram Chardon had even een misser in hindernis vijf waardoor hij in dit onderdeel niet verder kwam dan de zesde plaats. Jans Manting strandde in de derde hindernis toen hij zich vastreed en hij zijn rijtuig kapot moest achterlaten.
Jan de Boer won na zijn overwinning in de dressuur de wedstrijd, voor Bram Chardon en Marcel de Vries.

Para Equestrian gasten

De para equestrian menners waren voor het eerst te gast in Horst en voelden zich als een vis in het water. Helaas maakten zowel Adriaan Struyck als Jacques Poppen en de enige buitenlandse gast Markus Beerhues uit Duitsland fouten in de marathon waardoor Jan Ranzijn de overwinning met gemak naar zich toehaalde. Ranzijn won met zijn ervaren Fries Nico vd Haffriehoeve de marathon en werd daarmee ook overall winnaar.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.