Ingezonden persbericht


-----------------------
541-2011 Rijbewijs ingevorderd, Oud-Vossemeer
Vrijdagavond rond 18.00 uur is, aan de Molenweg in Oud-Vossemeer, het rijbewijs van een 37-jarige motorrijder uit Tholen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 157 km/u over de Molenweg, waar 80 km/u is toegestaan. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.

542-2011 Beginnend bestuurder onder invloed, Goes
Vrijdagavond rond 23.40 uur is een 21-jarige automobilist uit Heinkenszand, aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man, die beginnend bestuurder is, ongeveer 6 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

543-2011 Rijden onder invloed, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.30 uur is een 39-jarige automobilist uit Eeklo (B), aan de Beestenmarkt in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

544-2011 Aanhouding in 's-Heer Arendskerke
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.10 uur is een 21-jarige automobilist uit de gemeente Goes, aan de Slotstraat in 's-Heer Arendskerke aangehouden. De man kreeg, kort daarvoor, rijdens een alcoholcontrole in 's-Heer Arendskerke, een stopteken. De man stopte echter niet en reed, zonder snelheid te minderen verder. Op de Slostraat parkeerde hij zijn auto en liep weg. De agenten, die de man waren gevolgd, spraken hem aan en vroegen hem mee te werken aan een blaasproef. Hieraan wenste hij niet me te werken waarop hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich en schold de agenten meerdere malen uit. Uit onderzoek bleek dat de automobilist, die beginnend bestuurder is, al eerder is betrapt op het rijden onder invloed en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Uit ademanalyse, waar hij op het politiebureau toch aan meewerkte, bleek dat de man ruim 6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en met ongeldig verklaard rijbewijs, verzet, belediging en het negeren van een stopteken.

545-2011 Rijden onder invloed, Middelburg
In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur is een 26-jarige automobilist uit Rotterdam, aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.

---- --