KNHS

Raf Kooremans beste Nederlander in Compiegne
10 april 2011

COMPIEGNE (KNHS) - In de twee sterren eventingwedstrijd in het Franse Compiegne bewees Raf Kooremans (Turnhout B.) met de KWPN gefokte So Special (Métall x Statuar) dat hij een welkome versterking is van de de Nederlandse eventingsport. Kooremans eindigde op de 21ste plaats in het 75 deelnemers tellende veld.

Voor Kooremans had er een hogere klassering ingezeten als hij in de afsluitende springproef foutloos was gebleven, maar daarin noteerde hij vijf strafpunten. Rabo Talententeamlid Elaine Pen (Voorschoten) eindigde met Dostojevski als 28ste, terwijl Kooremans, nu met Dunkas, ook als 32ste eindigde. Merel Blom (Breukelen), die in deze wedstrijd met Sagnol van start ging, eindigde als 34ste, terwijl de in Engeland wonende, maar voor Nederland rijdende, Andrew hefferman met Showtime, op de 45ste plaats de wedstrijd beëindigde.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Michael Jung met Leopin, voor de Nieuw Zeelander Mark Todd met Regent Lad. De Belgische Karin Donckers, die met Lamizell Charizard, na dressuur en cross aan de leiding ging noteerde in het afsluitende springen een springfout, waardoor zij van de eerste plaats terugviel naar de derde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.cci.compiegne-equestre.com

Uitslag CCI**:


1) Michael Jung (Dui) - Leopin - 42.8

2) Mark Todd (NzZ) - Regent Lad - 43.8

3) Karin Donckers (Bel) - Lamicell Charizard - 46.5 21) Raf Kooremans Turnhout B.)- So Special (Métall x Statuar) - 71.3 28) Elaine Pen (Voorschoten) - Dostojewski - 77.1 32) Raf Kooremans - Dunkas A - 83.4
34) Merel Blom (Breukelen) - Sagnol - 89.9
45) Andrew Hefferman (Nantwich Chechire Eng.) - Showtime - 106.6