Politie Zeeland


---

546-2011 Man rijdt in op agent, Vlissingen
In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.25 uur is een 33-jarige man uit Vlissingen, aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen, aangehouden.
Rond 01.10 uur kreeg politie Zeeland de melding dat een 36-jarige man uit Vlissingen, in een horecagelegenheid in de omgeving van de Van Dishoeckstraat, mishandeld was door een bekende van hem. De 36-jarige Vlissinger had zonder aanleiding een kopstoot gekregen en enkele vuistslagen Toen agenten ter plaatse kwamen stapte de verdachte van de mishandeling net in zijn auto en reed weg in de richting van de Paul Krugerstraat. Een agent op de fiets reed achter de auto aan om het kenteken te noteren. Plotseling stopte de auto en reed hard achteruit richting de agent op de fiets. De agent kon nog net uitwijken om een aanrijding te voorkomen.
Een politiebusje heeft de auto iets verderop tot stoppen kunnen dwingen.

De 33-jarige bestuurder gaf meteen aan gedronken te hebben waarop hij is aangehouden wegens rijden onder invloed en mishandeling.
Tijdens de rit naar het politiebureau daagde de man de agenten uit en ook op het bureau bleef hij opstandig. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man ongeveer 2,3 maal teveel had gedronken.

Tijdens de rit van het politiebureau naar Torentijd bedreigde en beledigde de man de agenten. Ook trapte hij tegen ruiten en een tussenschot in de politieauto. Hierdoor raakten het tussenschot en een ruit beschadigd en raakte een andere ruit vernield.

547-2011 Diefstal uit woning, Middelburg
Tussen zaterdagochtend 10.00 uur en zondagmiddag 12.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Lange Delft in Middelburg.
Uit de woning is computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

548-2011 Man met glas geslagen, Middelburg
In de nacht van zaterdag op zondag tussen 02.30 uur en 04.00 uur is een 21-jarige man uit Middelburg, in een horecagelegenheid in de binnenstad van Middelburg, met vermoedelijk een glas in zijn gezicht geslagen.
De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen (hechten) aan verschillende verwondingen in zijn gezicht.

549-2011 Rijden onder invloed, Hansweert
In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur is een 28-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal, aan de Boomdijk in Hansweert, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de beginnend bestuurder ongeveer 5,7 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.