Politie Zeeland


---

550-2011 Aanhoudingen wegens mishandeling, Terneuzen
In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.20 uur is een 18-jarige man uit de gemeente Terneuzen, op de Herengracht in Terneuzen, door twee mannen mishandeld.
Rond genoemd tijdstip liep de man, met wat vrienden over de Herengracht toen zij werden uitgescholden door twee mannen die ze tegenkwamen. Toen de 18-jarige man hier wat van zei kreeg hij klappen van één van de mannen en werd hij geduwd door de andere man. De 18-jarige man hield aan de mishandeling een wondje in zijn gezicht over.
In verband met de mishandeling zijn een 28-jarige man en een 43-jarige man, beiden uit Enschede, aangehouden.

551-2011 Aanrijding in Westkapelle
Zaterdagavond rond 18.05 uur vond er op de N287 - Zeedijk in Westkapelle een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor.
De 23-jarige bestuurster van de personenauto uit de gemeente Veere reed over de Zeedijk komende uit de richting van Westkapelle en gaande in de richting van Domburg. Toen ze bij een afrit linksaf sloeg verleende ze geen voorrang aan de haar op dezelfde weg tegemoet komende 31-jarige motorrijdster uit Vlissingen.
De automobiliste raakte niet gewond, de motorrijdster is met oa. een gebroken been en een gebroken/verbrijzelde pols, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.

552-2011 Aanrijding in Hulst
Vrijdagmiddag rond 16.50 uur vond er op de Absdaalseweg in Hulst een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor.
De 33-jarige bestuurder van de personenauto uit Dendermonde (B) kwam uit de richting van Absdale en verleende op de kruising Absdaalseweg/N258 geen voorrang aan de 41-jarige motorrijder uit Maarssen die vanuit de richting van Axel kwam. De automobilist zag de motorrijder te laat door de laagstaande zon.
De motorrijder is, met oa. een gebroken hielbeen en een open beenbreuk, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

553-2011 Rijbewijzen ingevorderd
Vandaag, zondag 10 april, heeft politie Zeeland in het kader van de overlast door motoren een controle gehouden in de gemeentes van Walcheren, Terneuzen en Goes.
Bij de controle zijn drie rijbewijzen ingevorderd. Dit gebeurde op de Polredijk in Vrouwenpolder (117 km/u waar 60 km/u is toegestaan), op de Ritthemsestraat in Ritthem (meer dan 150 km/u waar 80 km/u is toegestaan) en op de Europaweg noord in Nieuwdorp (meer dan 160 km/u waar 80 km/u is toegestaan).
Van een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Veere is, aan de Grijpskerkseweg in Oostkapelle, zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij met 80 km/u over het fietspad reed.
Twee motorrijders zijn bekeurd voor het overschrijden van de doorgetrokken streep, één motorrijder is bekeurd voor een overschrijding van 44 km/u.

---- --