Gemeente Valkenswaard


Leerlingen en instrumentencarrousel

Tussen maandag 11 april en woensdag 20 april brengen ruim 300 basisschoolleerlingen van groep 4 uit Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft een bezoekje aan het Centrum voor Muziek en Dans (CMD). Zij gaan daar luisteren naar, kijken bij en spelen met een aantal instrumenten tijdens de instrumentencarrousel.

Zes verschillende instrumenten

In navolging van het succes van de instrumentencarrousel van voorgaande jaren nemen dit jaar weer bijna alle basisscholen uit de gemeente deel. Verspreid over zes ochtenden gaan 302 leerlingen in groepjes uiteen om samen met een muziekdocent kennis te maken met een instrument. In totaal gaat het om zes verschillende instrumenten die ze kunnen zien, horen en uitproberen.

Aan het einde van zo'n kennismakingsochtend krijgen de scholen een informatiepakketje én een prijsvraag mee die ze gezamenlijk op school mogen proberen op te lossen. De groep die de meeste vragen goed beantwoord heeft en de prijsvraag op de meest originele manier inzendt, wint een muzikale prijs. Vorig jaar was basisschool Sint Servatius uit Borkel en Schaft de winnaar van de instrumentencarrousel.

Informatie

Voor meer informatie is de administratie van het CMD bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 - 17.00 uur op telefoonnummer 040-2083591.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444