Politie Zuid-Holland-Zuid

Politiebureau Gorinchem wijzigt openingstijden

Gorinchem, 24-03-2011

Met ingang van maandag 11 april 2011 veranderen de openingstijden voor het politiebureau aan de W. de Vries Robbéweg 2 in Gorinchem. Dit betekent dat het bureau voor publieksdiensten geopend is op alle dagen van de week tussen 07.00 uur en 23.00 uur in plaats van 24 uur per dag.

Mensen die ´s nachts een beroep moeten doen op de politie kunnen zoals gebruikelijk direct telefonisch terecht via 0900-8844 of via 112 bij spoed. Desgewenst komt de politie ter plekke te hulp. Bij het politiebureau kan bij nood direct contact gelegd worden met de meldkamer via een intercom bij de ingang. Deze meldingen krijgen prioriteit bij het surveillanceteam.
Voor aangifte is de politie bereikbaar via internet of op afspraak op het bureau. Bezoekers die aangifte willen doen op het politiebureau wordt aangeraden hiervoor eerst een afspraak te maken. Dat voorkomt onnodig wachten.

Bezoekers in de nacht
De politie wil zowel overdag als s nachts goed en snel bereikbaar zijn voor de inwoners van Gorinchem en de omliggende gemeenten. Daarvoor is het van belang dat zoveel mogelijk politiemensen op straat zijn. In de afgelopen tijd heeft de politie daarom onderzoek gedaan naar het aantal bezoekers en de aard van de vragen die in de nachtelijke uren binnenkomen.
De conclusie daarvan is dat het wijzigen van de openingstijden van het politiebureau in de nachtelijke uren bijdraagt aan een efficiënte dienstverlening voor de inwoners van Gorinchem en omgeving. Over drie maanden worden de ervaringen van de gewijzigde werkwijze geëvalueerd.