Saxion
BR>

ma 28 maart 2011

Saxion biedt gratis pensioenspreekuur

Op maandag 11 en dinsdag 12 april kunnen belangstellenden bij Saxion in Deventer en Enschede terecht voor persoonlijke informatie over hun pensioen.

Studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Fiscaal Recht en Economie gaan tijdens het gratis pensioenspreekuur in op alle vragen over de oudedagvoorziening.

Samen met pensioenexperts maken de studenten bijvoorbeeld duidelijk waarom eerder stoppen met werken of een echtscheiding van invloed is op de pensioenuitkering en welk effect dit heeft. Ook kunnen zij, aan de hand van het pensioenoverzicht, vertellen wat de hoogte van het pensioen op een bepaalde leeftijd is en welke mogelijkheden er zijn om meer pensioen te krijgen of risico's af te dekken. Er wordt onafhankelijk informatie en advies gegeven en niet doorverwezen naar verzekeraars of verzekeringsproducten.

Gerben Koopmans, coördinator pensioenspreekuur: "De berichtgeving over noodlijdende pensioenfondsen heeft heel wat losgemaakt. Mensen worden zich bewuster van hun pensioenvoorziening en willen precies weten waar zij aan toe zijn. Zo kunnen ze op tijd maatregelen treffen. Ik denk dat het gratis pensioenspreekuur in een grote behoefte voorziet."

De gratis pensioenspreekuren zijn een initiatief van "Wijzer in geldzaken" en vinden plaats van 9.00-21.00 uur.

Meer informatie en aanmelding >>