Belgische Federale Overheid

Verenigde Naties

Conferentie in Brussel omtrent carrièremogelijkheden bij de Verenigde Naties

Datum: 28 maart 2011

Buitenlandse Zaken en het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties (UNRIC) organiseren een conferentie over carrièremogelijkheden bij de Verenigde Naties, op maandag 11 april in Brussel.

Deze conferentie wordt gegeven door een speciale informatiemissie van de UN Office of Human Resources Management in New York en heeft als doel het publiek te informeren over de personeelsbehoeften en de carrièremogelijkheden bij de Verenigde Naties, op alle functieniveaus van omkadering.

De informatiemissie richt zich niet enkel tot potentiële kandidaten maar ook tot zogeheten "multipliers", mensen die mogelijk niet zelf solliciteren maar die de informatie kunnen delen met, en dus overbrengen naar toekomstige kandidaten, zoals arbeidsbemiddelaars, loopbaanadviseurs, enz. Daarom doelt deze uitnodiging ook op ministeries, vertegenwoordigers van universiteiten, leden van professionele verenigingen, internationale NGO's, media, ....

Belgen worden sterk angemoedigd om uit te kijken naar carrièremogelijkheden bij de Verenigde Naties. Zoals vorig jaar zullen zij trouwens ook in 2011 kunnen deelnemen aan de nationale rekruteringsexamens van de VN in ons land.

Tijdens de presentatie wordt concrete informatie verschaft over aanvraagprocedures, hoe zich voor te bereiden op competitieve examens en vaardigheidsinterviews.
De conferentie wordt in het Engels gehouden en gaat door op maandag 11 april 2011 van 10u00 tot 13u00 (gewenste aankomstuur: 9u30), bij Buitenlandse Zaken op volgend adres:
Conferentiecentrum Egmont, Zaal Europa, Karmelietenstraat 8 bis, 1000 Brussel.

Inschrijving: wie geïnteresseerd is kan zich vóór 1 april 2011 inschrijven via UNjobs@UNRIC.org met vermelding van familienaam, voornaam, beroep/diploma behaald of onderweg en adres. Voor bijkomende informatie:

* Mevr. Françoise DANIEL, FOD Buitenlandse Zaken, tel. 02.501.45.03
* Mevr. Alexandra FROGER, UNRIC, tel. 02.788.84.61
* Dhr. Jean-Luc ONCKELINX, UNRIC, tel. 0476.215.485