AEGON

Studenten Saxion helpen consumenten met pensioen

Saxion Hogeschool organiseert op 11 en 12 april in Deventer en Enschede weer pensioenspreekuren. Consumenten kunnen gebruikmaken van het gratis pensioenspreekuur met studenten. Studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Fiscaal Recht en Economie staan de consumenten te woord. Pensioenexperts van AEGON zijn erbij om de studenten te helpen met de meer complexe pensioenvragen.

Alle consumenten met pensioenvragen zijn welkom. Informatie over de spreekuren en de aanmelding staat op de homepage van Saxion: www.saxion.nl.

Waarom pensioenspreekuren?

Nog te veel mensen gaan pas over hun pensioen nadenken als het bijna zover is. De studenten willen met het laagdrempelige spreekuur stimuleren dat mensen eerder in hun pensioenspullen duiken. Bovendien, zaken die ons allemaal kunnen overkomen - een andere baan, parttime gaan werken, scheiden - zijn allemaal van invloed op de pensioenuitkering. Het is belangrijk dat mensen zich hier meer bewust van worden en dat zij wéten waar ze na hun pensionering aan toe zijn. Zij kunnen dan op tijd extra maatregelen treffen.

CentiQ

De studenten houden het spreekuur in samenwerking met CentiQ, Wijzer in geldzaken. Dit is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin ruim veertig partners uit de financiële sector, overheid, voorlichtings- en consumentenorganisaties en de wetenschap, samen aan financiële bewustwording en educatie van de consument werken.

Visie AEGON

AEGON voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. We willen dat mensen de juiste financiële keuzes kunnen maken met behulp van goede voorlichting. Deze pensioenspreekuren sluiten mooi aan bij onze visie. Vandaar dat AEGON dit initiatief ondersteunt met pensioenexperts.