Gemeente Alphen aan den Rijn

woningen Aarkade

Start sloop woningen Aarkade

De gemeente heeft ontheffing gekregen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) voor de sloop van de woningen Aarkade 31 t/m 53. De sloopwerkzaamheden starten in de week van 11 april 2011. De sloop is nodig voor de aanleg van een nieuwe brug over de Kromme Aar.

Aanvankelijk zouden de woningen in het najaar van 2010 gesloopt worden. Kort voor de start van de sloop is toen in opdracht van de gemeente door een ecologisch adviesbureau een inventarisatie uitgevoerd naar de aanwezigheid van beschermde diersoorten, zoals huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen. Uit het onderzoek bleek dit niet het geval te zijn. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (EL&I) vond dat eerst moest worden aangetoond dat er in de afgelopen jaren in een ander jaargetijde geen vleermuizen in de woningen verbleven alvorens de gemeente de woningen zou slopen.

Voorwaarden
Aan de ontheffing zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de gemeente eerst een aantal vleermuiskasten en nestkasten voor huismussen en gierzwaluwen ophangen. Vervolgens moeten de boeiboorden van de woningen los gemaakt worden en gaten in de spouwmuren, zodat eventueel aanwezige vleermuizen weg kunnen vliegen. Deze werkzaamheden worden op 7 april 2011 uitgevoerd onder begeleiding van een ecoloog en in nauw overleg met het ministerie. De sloopwerkzaamheden starten vervolgens in de week van 11 april 2011.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn