Universiteit Twente

Cultuur: Pieterse & Van Pamelen - Schrijven Geschiedenis

11 april 2011 Tijd: 12:35 - 13:35

Voor taalkunstenaars Pieterse & Van Pamelen is geen onderwerp veilig. In hun historisch denken verbinden zij alles met alles: politiek met popmuziek en het koningshuis met andere natuurrampen; naadloos gekoppeld aan de actualiteit van de dag. Nooit eerder lagen historie en hysterie zo dicht bij elkaar. Pieterse & Van Pamelen herzien de gehele vaderlandse historie.

Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse waren eerder al bij Broodje Cultuur met hun Open Dichtshow; hilarisch tekstueel cabaret met een muzikale gast. Samen rijmden ze de genomineerden voor de VSCD Cabaretprijzen de hemel in en Jan J. presenteert sinds mensenheugenis de Cabarestafette.

In Frank van Pamelen en Jan J. Pieterse schrijven geschiedenis gooien de twee woordkunstenaars in 60 minuten de afgelopen 500 jaar overhoop. Niets blijft zoals het was. Alles wordt met alles verbonden.

Deze voorstelling begint om 12.35 en is geprogrammeerd in het kader van Broodje Cultuur: elke maandag in de middagpauze een voorstelling. Voor meer informatie zie: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.