Provincie Utrecht

11-15 april 2011, 's avonds en 's nachts

Eind augustus 2010 is aannemer MNO-Vervat gestart met de reconstructie van de aansluiting Biltseweg (N234)/Koningsweg in Soest*), in opdracht van de provincie Utrecht. Vanwege het slechte weer kon het werk eind december niet worden afgerond en is er tijdelijke markering aangebracht.

Afsluiting tussen 11 en 15 april
Nu de weersomstandigheden beter zijn, kan de reconstructie worden afgerond. Voor de laatste werkzaamheden is het noodzakelijk om een gedeelte van de N234 af te sluiten. Het gaat om het gedeelte van de N234 tussen de N221 en de Embranchementsweg.
De afsluiting geldt op werkdagen tussen 20:00 uur 's avonds en 06:00 uur de volgende ochtend.
Overdag is de weg gewoon open voor verkeer.
Voor de omleidingsroutes verwijzen wij naar bijgaand kaartje.

Werkzaamheden
Tussen 11 en 15 april wordt de tijdelijke markering verwijderd en de nieuwe, definitieve markering aangebracht. Daarnaast worden de asfaltdrempels op de kruising aangepast en is er nog werk te doen aan de lichtmasten. Als laatste worden ook de bermen ingezaaid.

Vragen?
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl

Achtergrondinformatie
Tussen 2006 en 2008 heeft de provincie Utrecht zeven samenhangende wegaanpassingen uitgevoerd op de N234 tussen Maartensdijk en Soest. Met als doel de doorstroming, de verkeersafwikkeling en de verkeersveiligheid op het hele traject te verbeteren.


*) De reconstructie van de aansluiting N234/Koningsweg in Soest is de achtste en laatste aanpassing op het traject. Dit kruispunt is uitgerust met duurzaam veilige verkeerslichten met een plateau als snelheidsremmer. Daarnaast is er een nieuwe laag asfalt aangebracht tussen de kruising met de Amsterdamsestraatweg (N221) en de Wieksloterweg. Deze wordt voorzien van nieuwe, aangepaste markering. Aan de kanten van de weg zijn grasbetonstenen aangebracht zodat er geen sprake meer is van een onverharde berm.

Ook op de Koningsweg zijn aanpassingen gerealiseerd. Het fietspad is iets verlegd en de weg iets verbreed waardoor er ruimte is gekomen voor een nieuwe opstelstrook.

Omdat de N234 wat breder wordt, is ook de duiker onder het kruispunt verlengd. Deze duiker is een vierkante koker die zorgt voor het transport van het water van de Praamgracht.

Tenslotte wordt ook de bestaande verlichting langs de weg vervangen door dynamische verlichting die zich aanpast aan het tijdstip van de dag (licht of donker), de weersomstandigheden en de hoeveelheid verkeer.

Voor persinformatie: clara.van.foreest@provincie-utrecht.nl, (030) 258 33 19 / 06 18 07 83 55
Voor algemene informatie: info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11