Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Sportsnuffelweek Sneek SCOORT met 2158 snuffelmomenten

Sportsnuffelweek

Basisschoollleerlingen in Sneek gaan van 11 tot en met 22 april weer `snuffelen' aan verschillende sporten in de sportsnuffelweek. In oktober 2010 konden ze dit ook al eens doen. Het eerste jaar van de Sportsnuffelweek is een groot succes met in totaal 2158 snuffelmomenten.

De gemeente Súdwest Fryslân doet mee aan het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB). NASB geeft een grote impuls aan sport en beweging in Nederland. Het doel is om te-weinig-actieve mensen meer en structureel in beweging te krijgen. De gemeente ontwikkelt daarvoor diverse nieuwe activiteiten. Specifiek voor kinderen is de Sportsnuffelweek ontwikkeld.

Sportsnuffelweekboekje
De gemeente heeft 3100 basisscholieren uit Sneek uitgedaagd om te `snuffelen' aan verschillende takken van sport. Alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 hebben konden zich via het Sportsnuffelweekboekje aanmelden voor meerdere sporten. De Sportsnuffelweek wordt twee keer per jaar georganiseerd. Een aantal sportaanbieders openen dan hun deuren voor leerlingen. Net als in oktober kunnen de leerlingen in april aan maximaal drie sporten `snuffelen'. Dit schooljaar hebben leerlingen dus kennis kunnen maken met maximaal zes verschillende takken van sport.

Sfeer proeven
Voor kinderen die niet lid zijn van een sportvereniging is dit een unieke kans om kennis te maken met de trainers en de sfeer binnen de verenigingen. Dat kan de drempel verlagen om lid te worden van een sportvereniging. Ook voor kinderen die al lid zijn van een sportvereniging is dit een kans om eens wat anders te proberen.

Om de Sportsnuffelweek tot een succes te maken hebben de combinatiefunctionarissen van de gemeente, sportverenigingen en scholen hun krachten gebundeld. De combinatiefunctionarissen hebben voor een gevarieerd aanbod van de sportverenigingen gezorgd. Het aanbod dat bestaat uit maar liefst 37 verschillende activiteiten, wat resulteert tot het Sportsnuffelboekje. Met dit boekje kunnen kinderen en hun ouders eens rustig om de tafel gaan zitten om een keuze te maken. Voor het eerste jaar kunnen we zeker van een succes spreken. Volgend jaar gaan we de Sportsnuffelweek weer organiseren en hopen dat er nog meer kinderen gaan `snuffelen'.