Gemeente Vlaardingen



-

Leerlingen leren op de Watervlo over het belang van schoon water

05-04-2011 |

Het schip `de Watervlo' meert van maandag 11 tot en met vrijdag 22 april 2011 aan in de Oude Haven van Vlaardingen. In die periode komen dertig groepen 8 van Vlaardingse basisscholen aan boord voor een waterles van anderhalf uur. De Watervlo komt achter de Visbank aan de Westhavenplaats te liggen.

boot de watervlo Het doel van de lessen is om milieubewust gedrag bij de jeugd te vergroten door ze te informeren over het belang van schoon water. Ook leren de scholieren wat zij zelf kunnen doen tegen watervervuiling. Belangrijk is dat de kinderen vooral zelf aan de slag gaan. Zo verzamelen zij bijvoorbeeld het water uit de directe omgeving van hun school in potjes die ze meenemen naar het schip. Aan boord volgen onderzoeken om te kijken hoe het met de kwaliteit van het meegenomen water is gesteld.

Op woensdagmiddag 13 april is het schip van 13.30 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Ook op zaterdag 16 april kunnen belangstellenden een kijkje nemen, van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Het uitnodigen van de Watervlo in Vlaardingen is een initiatief van het Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie (NME) van de gemeente. Het maakt deel uit van het lesprogramma dat Vlaardingse scholen krijgen aangeboden. Kijk voor meer inforamtie ook op www.watervlo.eu.

Gemeente zet zich in voor schoon water
In Vlaardingen belandt steeds meer regenwater niet meer in het riool, maar het gaat rechtstreeks via straatputten en regenpijpen naar de singels en sloten. Het is heel belangrijk voor de vissen, vogels, kikkers, padden en insecten die in de singels en sloten wonen om dit regenwater niet te verontreinigen. Dus: niet de auto wassen op straat en geen verf in de straatput gooien. Ook de riolering dreigt soms een verzamelplaats te worden voor afval dat we beter op een andere manier kwijt kunnen. Veel mensen spoelen bijvoorbeeld frituurvet door de gootsteen of gooien babydoekjes in het toilet. Het riool raakt daarvan verstopt.

Wie weten wil wat je wel en niet in het riool mag lozen, kan kijken op onze website of op www.hhdelfland.nl. Op de website van het Hoogheemraadschap Delfland is ook informatie te krijgen over de reis van het afvalwater.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000