Provincie Flevoland zoom

Werk aan vijf bushaltes in Almere

Publicatiedatum: 6 april 2011

De provincie werkt van 11 april tot 17 juni 2011 aan een vijftal bushalteplaatsen langs de Vogelweg. Het gaat om de volgende bushalteplaatsen: nabij de aansluiting op de Waterlandseweg, beide halteplaatsen nabij de aansluiting van de Nachtegaallaan en de haltes nabij de aansluiting van de Paradijsvogelweg. Deze werkzaamheden zorgen waarschijnlijk voor enige overlast voor het verkeer.

De stelconplaten van de opstapplaatsen worden vervangen door een cementbeton constructie uit één stuk. De perrons worden verhoogd en aan één kant van een helling voorzien. Zo worden ze toegankelijker en wordt ook het instappen gemakkelijker. In het perron worden bovendien ribbeltegels aangebracht, zodat slechtzienden beter hun weg naar de bus kunnen vinden. De voetpaden naar de perrons worden ook in beton uitgevoerd.

Bereikbaarheid bussen

Er wordt telkens maar op één locatie aan een bushaltepaar gewerkt. Als er wordt gewerkt aan een bushaltepaar, gaat de bus deze haltes niet aandoen. Men moet dan gebruik maken van een andere halte. Op de afgesloten halteplaats wordt verwezen naar de dichtstbijzijnde halteplaats.

Verkeershinder

Bij de werkzaamheden aan de bushalteplaatsen wordt met enige regelmaat een rijstrook afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt door middel van verkeerslichten om en om over de andere rijstrook geleid. Weggebruikers dienen daarom rekening te houden met een langere reistijd.