Universiteit van Tilburg

Persbericht 6 april 2011

Gezond en duurzaam voedsel in een cultuur van vleeseters

Hoe stimuleer je het eten van duurzaam en gezond voedsel in een cultuur van vleeseters? En waarom veranderen mensen hun gedrag alleen langzaam? Dat zijn de centrale vragen die gedragseconome Henriëtte Prast op 11 april zal bespreken tijdens haar lunchlezing Healthy and sustainable food consumption in a carnivore culture. Haar lezing maakt deel uit van de serie lunchmeetings van het Tilburg Sustainability Center: 'All you wanted to know about... but were afraid to ask.'

Tot nu toe zijn de strategieën om vleesconsumptie te minderen niet effectief geweest. Dat komt omdat de samenleving geen beperkingen wil stellen aan de vrijheid van het individu, terwijl het van groot belang is dat dit snel en efficiënt gebeurt. Hoogleraar Prast legt tijdens de bijeenkomst uit waarin de eerste aanpak gefaald heeft, en geeft een aanzet voor nieuwe strategieën. Ze past lessen uit de gedragseconomie toe op voedselconsumptie.

De lezing vindt plaats in Auberge de Bonheur in Tilburg, waar vanaf 12.00 uur een organische en vegetarische lunch wordt geserveerd. Studenten, onderzoekers en andere gasten kunnen discussiëren over actuele duurzaamheidthema's.