Gemeente Dongeradeel


Oefening Basic Windmill

In verband met de oefening Basic Windmill vinden van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april 2011 activiteiten plaats in de strook tussen Anjum en Paesens.

De oefening Basic Windmill vindt plaats in verband met de opleiding van zogenoemde Forward Air Controllers. Hierbij gaat het om militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van straaljagers en helikopters over de precieze locatie van aan te vallen doelen.

De activiteiten betreffen hoofdzakelijk konvooiverplaatsingen, gemotoriseerde patrouilles en soms patrouilles te voet over openbare wegen. Er is daarbij een oefenvijand aanwezig op de grond, waarop de eenheden adequaat moeten reageren. Tijdens de verplaatsingen en patrouilles vinden er vliegbewegingen plaats in een vlieggebied tussen Zoutkamp en Anjum.

Vragen
Heeft u vragen over de oefening? Dan kunt u contact opnemen met mw. G. Snapper van de Gemeente Dongeradeel op telefoonnummer 0519 298716.

Voor informatie over vliegbewegingen zie
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen. Voor nadere vragen en eventuele klachten kan worden gebeld met Staf Voorlichting vliegbasis Leeuwarden, bereikbaar onder telefoonnummer 058 2346700. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.