Agentschap NL


kilometerheffing

België wil systeem van slimme kilometerheffing

Op 11 april 2011 organiseert NL EVD Internationaal een voorlichtingsbijeenkomst over ICT-toepassingen in de Belgische mobiliteitssector. Tijdens deze bijeenkomst worden de uitkomsten van een marktstudie van maart 2011 gepresenteerd die is uitgevoerd door Transport & Mobility Leuven (TML) in opdracht van NL EVD Internationaal.

In opdracht van Belgische openbare vervoersmaatschappijen en mobiliteitsoverheden komen ict-projecten op de markt. Die projecten situeren zich hoofdzakelijk in Vlaanderen en in Brussel, maar ook in Wallonië. Eén project dat hierbij in het oog springt, is dat van de slimme kilometerheffing. De invoering van kilometerheffing in België biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Verschillende Nederlandse bedrijven hebben expertise en ervaring opgebouwd toen de Nederlandse overheid aanvankelijk plannen had om kilometerheffing in de randstad in te voeren. België wil een systeem van slimme kilometerheffing tegen 2013/2014 invoeren.

Op de bijeenkomst wordt naast de kilometerheffing aandacht besteed aan dynamische verkeerssturing, onbemande metro, toegangscontrole, hoe Brussel beter te ontsluiten etc. Daarnaast wordt er aandacht besteed hoe Nederlandse bedrijven succesvol kunnen zijn op de Belgische markt. De presentatie van het rapport en kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector worden verzorgd door de schrijver, dhr. Maerivoet, en dhr. Peter Brulmans, ambassade Brussel en ITS België (onder voorbehoud).

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op maandagmiddag 11 april 2011 vanaf 15.00 uur, in de Heemskerkzaal van AgentschapNL in Den Haag. Aanmelden of voor meer informatie kunt u terecht op: www.agentschapnl.nl/bijeenkomst/belgie

Bron: NL EVD Internationaal