Gemeente De Marne


50-jarig jubileum Avondvierdaagse gemeente De Marne

Van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april wordt in De Marne de jaarlijkse wandelvierdaagse georganiseerd door de commissie wandelvierdaagse VVSV'09. Deelnemers lopen vanaf maandag 11 april dagelijks, iedere dag vanuit een ander dorp, een afstand van 5 of 10 kilometer. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 500 deelnemers.

50-jarig jubileum

Dit jaar wordt de wandelvierdaagse voor de 50e keer georganiseerd. Daarnaast ligt de organisatie voor het vijfde jaar in handen van de commissie wandelvierdaagse VVSV'09. Daarom zal de wandelvierdaagse dit jaar op vrijdag 15 april feestelijk worden afgesloten in Ulrum. De afsluitende avond wordt muzikaal begeleid door meerdere bands. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten en kan de jeugd zich vermaken op een springkussen, een twistermat en zakslaan.

Deelname

Deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 5 of 10 kilometer. Deelnemers kunnen vier avonden lopen en een medaille verdienen (kosten ¤ 3,50). Deelnemers kunnen ook kiezen voor een avond en een dagspeld verdienen (kosten ¤ 2,50). Iedere avond wordt er gestart in een ander dorp.

Startplaatsen en aanvangstijden

Dag
Startplaats
Locatie
Starttijd
maandag
Wehe-den Hoorn
IJsbaanvereniging
Vanaf 17.30 uur
dinsdag
Vierhuizen
Dorpshuis
Vanaf 17.30 uur
woensdag
Zoutkamp
Kantine VVSV'09
Vanaf 17.30 uur
donderdag
Leens
Kantine FC LEO
Vanaf 17.30 uur
vrijdag
Ulrum
Kantine VVSV'09
Vanaf 17.00 uur

Opgave

Deelnemers kunnen zich opgeven bij Gineke Braaksma (tel. (0595) 401979) of zich vooraf opgaven bij de startlocatie.

Samenwerking

De wandelvierdaagse is een samenwerkingsverband tussen de commissie wandelvierdaagse VVSV'09, gemeente De Marne en Huis voor de Sport Groningen.

Huis voor de Sport Groningen

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve, gezonde leefstijl in de provincie. Ze willen Groningers in beweging brengen en houden door het ontwikkelen en organiseren van sport- en beweegprojecten. Dit doen we lokaal op zowel beleids-, coördinerend als uitvoerend niveau. De belangrijkste orgazisaties die het Huis ondersteunt zijn gemeenten, sportverenigingen en onderwijsinstellingen.

Leens, 06 april 2011.