Gemeente Helden

Zorgboerderij krijgt kersenboom Boomfeestdag

`Bomen smaken naar meer'!

Tijdens de boomfeestdag hebben alle gemeenten van de Regio Venlo en de zes Duitse gemeenten van sponsor Ebben elk een kersenboom (Prunus Avium `Van') gekregen. In Peel en Maas wordt deze kersenboom met een doorsnede van 20 centimeter komende maandag 11 april om 10.00 uur , onder toeziend oog van loco-burgemeester Wim Hermans en de wethouders Geert Segers en Marlou Absil, bij zorgboerderij Kaate geplant.

De boom wordt rond 9.00 met een vrachtwagen naar de boerderij gebracht en met een kraan naar de plantplaats gebracht. Dit is op zich al een spannend moment.

Zorgboerderij Kaate

Sinds 2009 biedt zorgboerderij Kaate mensen met een hulpvraag een arbeidsmatige dagbesteding. Hierbij wordt samengewerkt zonder werkdruk In de leliekwekerij is het hele jaar door werk zoals bollen planten, gewas verzorgen en bloemen oogsten. Bij goed weer gaan de mensen in de pluktuin aan de slag. Bloemen en fruit plukken, gras maaien en het verzorgen van kippen en konijnen. De oogst uit de pluktuin wordt in de boerderijwinkel verkocht.

Met het planten van de kersenboom op deze zorgboerderij brengen we de boomfeestdag en het thema `Bomen smaken naar meer' ook bij andere doelgroepen onder de aandacht. De kersenboom past uitstekend in het concept van deze zorgboerderij. Het plukken van de kersen levert de komende decennia het nodige plezier op. Zo kunnen we met trots zeggen dat we nog jaren vruchten plukken van de boomfeestdag 2011.

Officieel moment

U bent van harte uitgenodigd om bij het officieel moment om 10.00 uur aanwezig te zijn.

Zorgboerderij

Zandberg 10

5988 NW Helden

Regio Venlo
Regio Venlo is het bestuurlijke samenwerkingsverband van Noord-Limburg en bestaat uit de gemeenten Beesel, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Deze gemeenten slaan regelmatig de handen ineen om gezamenlijk op te trekken als het gaat om economische en ecologische ontwikkelingen. Regio Venlo is ook het gebied waar in 2012 de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats vindt.